*

International

Europæere dør i kulde og sne

Europa er så hårdt ramt af kulden, at folk dør af frost og trafikuheld. I Polen er 42 døde af vintervejret i løbet af tre dage.

Vinteren har for alvor ramt Europa, og det er ikke alle steder, at folk kan klare det hårde vintervejr. I Polen har temperaturerne været nede på minus 20 grader, og her er 42 mennesker - fortrinsvis hjemløse - omkommet.

Også 27 i Ukraine er døde, mens Frankrig kan melde om to hjemløse, der er omkommet af kulde, skriver Ritzau.

I Moskva er 9.000 sneryddere ude og køre, og indbyggerne oplever det mest voldsomme snefald på en 21. december i 100 år. 1.700 kilometer veje i byen er blevet lukket af sne.

Aflyste fly og trafikproblemer

En lang række fly er blevet også aflyst i Frankrig, Tyskland, Holland og Spanien. 40 pct. af flyvene fra Paris' Charles de Gaulle og Orly lufthavne blev aflyst pga. snevejr både søndag og mandag, og Tysklands tredjestørste lufthavn Düsseldorf lukkede helt ned søndag pga. sne. Også Belgiens tre største lufthavnen måtte lukke ned, skriver BBC News.

Desuden er titusindvis af mennesker strandet, da togene på Eurostar-forbindelsen under Den Engelske Kanal - som forbinder Paris og London - har været aflyst siden i fredags, skri

I Tyskland er seks personer dræbt i trafikulykker pga. det stride vintervejr, i Østrig er to omkommet under lignende omstændigheder, og et passagertog kørte ind i betonvæg i Paris pga. afsporing, hvor 50 mennesker blev såret.

LÆS OGSÅ: Mere sne på vej - og måske hvid jul

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her