*

International

Putin om Trump: »Han er ikke min brud, og jeg er hverken hans brud eller gom«

Putin sendte en række stikpiller mod den amerikanske præsident på pressemøde i Kina.

Der syntes kortvarigt at være optræk til amoriner i luften mellem USA og Rusland under Donald Trumps valgkamp. Men siden er luften blevet kold.

Helt kold.

I juli udviste Rusland 755 amerikanske diplomater, efter at USA vedtog nye sanktioner mod landet. Siden har USA svaret igen ved at lukke tre russiske diplomatkontorer i USA, heriblandt det russiske konsulat i San Francisco.

På et pressemøde tirsdag ved et økonomisk topmøde i den kinesiske by Xiamen ville en journalist vide, om Putin var skuffet over over Trump.

»Dit spørgsmål lyder meget naivt,« indledte den russiske præsident.

»Han er ikke min brud, og jeg er hverken hans brud eller gom. Vi er engagerede i politik. Hver stat har sine egne interesser.«

Og det var ikke den eneste stikpille, der blev rettet mod USA og Trump.

»Det er svært at føre en dialog med mennesker, som forveksler Østrig med Australien, men der er ikke noget, vi kan gøre ved det. Det synes at være det niveau, som den politiske kultur er på i visse dele af det amerikanske establishment,« sagde Putin ifølge Washington Post.

Fra amerikansk side har man forklaret lukningen af diplomatkontorer med, at det ville give en talmæssig lighed i de to landes diplomatiske missioner. Et ord, som russerne ifølge Washington Post også brugte, da man sendte de 755 diplomater ud af landet. 455 er fortsat tilbage i Rusland, men det kan ændre sig, lød det fra Putin.

»Strengt taget betyder fuld lighed ikke 455 amerikanske diplomater udstationeret i Moskva, men minus 155 flere. Så vi forbeholder os retten til at tage en beslutning angånede antallet af amerikanske diplomater i Moskva. Vi vil ikke gøre det foreløbig.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her