*

International

38 millioner stykker plastik: Er det her verdens mest forurenede strand?

En opsigtsvækkende opdagelse på en lille ubeboet ø i det sydlige stillehav vækker bekymring blandt forskere.

38 millioner stykker plastikaffald. 671 stykker per kvadratmeter. 17 tons i alt. På blot 37,3 kvadratkilometer.

Sådan set det ud på den lille, ubeboede ø i det sydlige stillehav, Henderson Island.

Der er næsten 5.000 km. til nærmeste civiliserede og beboede område, men alligevel er øen måske den mest forurenede i verden.

"Omfanget gjorde mig mundlam, og det er derfor jeg har gået så langt for at få det dokumenteret i detaljer", fortæller Jennifer Lavers fra University of Tasmania til The Guardian.

Lavers står bag videoen herover, der er en del af dokumentationen for det omfattende miljøproblem, de store mængder plastik udgør.

Henderson Island er på Unescos liste over verdensnaturarv. Den rummer unik flora og fauna, der nu er mere end truet på grund af de store mængder plastikaffald.

Se også hvordan det ser ud, da forskerne opdagede endnu en stor blegning af det ikoniske koralrev ud for Australien, The Great Barrier Reef:

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: Coop har lavet selvmål

Hvad er mon den dybere mening med at lade sig spænde for den løbende kampagne mod dansk landbrug?
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Tilpas i både habitsæt og havetøj
Han synes selv, det lyder en smule småborgerligt. Men den konservative aarhusianske politiker Marc Perera Christensen elsker at slå græs, fodre kanariefugle og male legehuset i familiens store have, når han holder fri. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her