*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
International

Gensyn: Se den rørende reklame: Den eneste forskel mellem brødrene er 4,36 sekunder

Den smukke reklame for de paralympiske lege er et viralt hit med mere end 10 millioner visninger.

GENSYN

Jyllands-Posten vil i løbet af sommeren give gensyn til nogle af de videoer, I brugere har kommenteret, delt, liket og set mest.

"Born apart" er titlen på videoen, der fortæller historien om to tvillingedrenge, der er født med blot 4,36 sekunders mellemrum. Og om det stærke bånd, der binder dem sammen op gennem opvæksten og alt det, de deler. Særligt deres kærlighed til at dyrke sport.

Reklamen er, måske, inspireret af baggrunden for de paralympiske lege. Eunice Kennedy Shriver, søster til bl.a. John F. Kennedy og Robert Kennedy, havde en søster, Rosemary, som var født med mentalt handicap.

Det var hendes skæbne, der inspirerede Eunice Kennedy Shriver til at starte Camp Shriver, en lejr hvor børn med mentale handicap kunne dyrke sport og lege.

Camp Shriver var startskuddet til bevægelsen, der senere blev til "Special Olympics", de paralympiske lege, der blev afholdt første gang i Chicago i 1968.

Læs mere om de paralympiske atleter på den danske hjemmeside.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere
Aarhus Festuge i sneglefart
Fredag begynder årets version af Aarhus Festuge. Kulturinstitutionens adm. direktør, Rikke Øxner, giver fem bud på kulturelle højdepunkter. Hun peger både på koncerter, aktiviteter på havnen og ... snegle. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her