*

International

Tysk minister kræver større forsvarsbudgetter i hele Europa

Europa skal bruge flere penge på forsvar, siger tysk minister, efter at USA igen har fremført kravet.

Tysklands udenrigsminister siger under et G20-møde i Bonn, at hele Europa skal bruge flere penge på forsvar.

Bemærkningen falder, efter at USA's forsvarsminister torsdag slog fast, at de øvrige Nato-lande skal bruge flere penge. Ellers får det konsekvenser for USA's vilje til at støtte de øvrige lande militært.

- Amerikanske skatteydere kan ikke længere bære en ulige byrde i forsvaret af vestlige værdier, sagde James Mattis torsdag på et Nato-møde i Bruxelles.

Men udgifterne til forsvar er ifølge Sigmar Gabriel ikke kun et spørgsmål om militær. Det handler også om bæredygtig udvikling.

Kun en håndfuld lande i den transatlantiske forsvarsalliance lever op til målsætningen om, at alle skal bruge to procent af bnp på forsvar.

USA ligger suverænt i top, når det gælder disse forsvarsudgifter målt i forhold til bnp.

I Europa lå kun Grækenland, Estland, Storbritannien og Polen sidste år over målet. Danmark lå på 1,17 procent.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
  • JP på besøg i Petanque-klub i Mandelieu

    Petanque er ikke kun forbeholdt franskmænd. I Sydfrankrig har en flok danske pensionister taget kuglespillet til sig. De mødes hver søndag til stor petanque-dyst i kystbyen Mandelieu. Her kastes der med kugler i næsten to timer. Der føres nøje regnskab med, hvem der vinder. Jyllands-Posten var på besøg en solrig februardag for at få et glimt af det sydfranske liv. Et liv, hvor sol, nærvær og livskvalitet vægtes højere end noget andet. Mellem kuglekast og koncentration spurgte vi dem, hvad de tænker om det franske valg. Og hvem, de tror, løber med sejren og bliver landet nye præsident... 
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her