*

International

Erdogan: USA leverer våben til terrorister

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger fredag, at syriske kurdere stod bag bomberne i Ankara.

Tyrkiets præsident kritiserer USA, for at forsyne kurdiske krigere med våben. Arkivfoto: AP

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger fredag, at han vil ringe til den amerikanske præsident Barack Obama, og fortælle ham, at USA leverer våben til terrorister, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Under mit møde med ham (Obama, red.) for nogle måneder siden, fortalte jeg ham, at USA leverer våben til PYD. Tre fly med våben ankom. Halvdelen af våbnene endte hos Islamisk Stat. Den anden halvdelen endte hos PYD, siger Erdogan fredag i Istanbul.

Tyrkiet beskylder USA for svaghed på grund af kurderhjælp

Erdogan mener ikke, der er nogen tvivl om, at det var YPK, den militære afdeling af det syrisk-kurdiske parti PYD, der onsdag stod bag et bombeangreb i Ankara, hvor 28 mennesker blev dræbt.

- Vi er ikke i tvivl om, at gerningsmændene (bag bomberne i Ankara, red.) er fra YPG og PYD, siger Erdogan i Istanbul, skriver AFP.

Den amerikanskledede koalition, som kæmper mod Islamisk Stat i Syrien og Irak, har arbejdet tæt sammen med YPG, som er den militære afdeling af PYD, siden USA indledte luftangreb i Syrien i september 2014.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Selvfølgelig har vi brug for velfærdsstaten

Josephine Ilchmann | Jørgensen, cand.jur. medarbejder i Socialdemokratiet
Det blev jeg især bevidst om, da en ulykke vendte op og ned på alting.
Om temaet

Jyllands-Posten dækker den højspændte situation i Syrien med analyse, baggrund, reportage og den seneste udvikling.

Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her