*

International

Tyrkiet beskylder USA for svaghed på grund af kurderhjælp

USA får støtte af kurdiske YPG-styrker i Syrien, og den samme gruppe står ifølge tyrkerne bag terror i Ankara.

Kurdiske YPG-tropper ses her aktion i Syrien på dette foto taget fra den tyrkiske side af grænsen. Arkivfoto: Lefteris Pitarakis/AP

Forholdet til kurderne splitter de to Nato-allierede lande Tyrkiet og USA, og den tyrkiske regering sender fredag en bredside mod amerikanerne.

Tyrkiets udenrigsminister beskylder USA for svaghed, da de amerikanske styrker samarbejder med kurderne i kampen mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat i Syrien.

- At hente hjælp fra terrorgrupper som YPG i kampen mod Daesh (Islamisk Stat, red.) i Syrien er først og fremmest et tegn på svaghed, siger Mevlüt Cavusoglu under et besøg i Georgien ifølge tv-kanalen TRT Haber.

Amerikanernes militære offensiv i Syrien og Irak, hvor USA leder en international koalition mod IS, er baseret på luftbombardementer.

USA har ikke ønsket at sætte landstyrker ind, og kurdiske styrker har derfor været en vigtig partner i kampen mod ekstremisterne.

Udfordringen er, at kurderne er Tyrkiets hovedfjende.

- Alle må stoppe denne fejltagelse. Særligt vores allierede i USA må stoppe dette straks, siger Cavusoglu med henvisning til amerikanernes samarbejde med YPG-styrkerne.

Tyrkiet siger, at YPG i samarbejde med Kurdistans Arbejderparti (PKK) stod bag et bombeangreb onsdag i Ankara, hvor 28 mennesker blev dræbt.

Den amerikanske regering har sagt, at USA hverken kan bekræfte eller afkræfte Tyrkiets anklage.

YPG har nægtet skyld i bombeangrebet, der ramte militærbusser nær en kaserne i Ankara.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Viden og logik er våbene mod IS
Peter Kierkegaard, Strandparkalle 13, Horsens
Hvad skal vi lære af Kundby-pigen? At teenageårene er en periode i livet, hvor man er modtagelig og usikker, fordi man endnu ikke har fået de nødvendige værktøjer til at håndtere livets udfordringer.
Islamisk Stat

Debat: Viden og logik er våbene mod IS

Peter Kierkegaard, Strandparkalle 13, Horsens
Hvad skal vi lære af Kundby-pigen? At teenageårene er en periode i livet, hvor man er modtagelig og usikker, fordi man endnu ikke har fået de nødvendige værktøjer til at håndtere livets udfordringer.
Forsiden lige nu
Om temaet

Radikale ekstremister i Islamisk Stat, også kaldet Isil eller Isis, kæmper for et islamisk kalifat i verden og har foreløbig udråbt et i dele af Syrien og Irak. De har med drab og terror sendt hundredtusinder på flugt.

 

Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her