*

 

International

Sådan virker de hybride passagerfly

Luftfartsselskabet EasyJet har en vision om, at deres fly skal rulle ud på startbanerne helt uden brug af tungt brændstof.

Hvordan ser flyindustrien ud om 20 år?

Det spørgsmål stillede flyselskabet EasyJet de studerende på det britiske Cranfield University. Et af de mange svar var hybridfly, og den idé syntes luftfartsselskabet var så interessant, at de nu aktivt arbejder på et hybridkoncept.

Stort lavprisselskab vil fylde brint på flyene

Hybridflyene vil i første omgang bruge batterier ladet af hydrogenbrændstofceller, der får strøm fra både hydrogen, solenergi og kinetisk energi omdannet fra hjulene ved landing.

Hydrogenbrændstofcellerne skal så generere strøm til cockpit og kabine, og visionen er også, at de skal drive en motor, der kan styre flyet rundt på startbanerne.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
International

Siden april er 765 migranter sendt tilbage til Tyrkiet

Det går langsomt med at få sendt afviste asylsøgere fra de græske øer til Tyrkiet. Imens er flygtningelejrene på øerne så proppede, at Grækenland nu gør alvor af truslen og sejler migranter til fastlandet. Det får stærk kritik af EU.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her