*

International

Sådan virker de hybride passagerfly

Luftfartsselskabet EasyJet har en vision om, at deres fly skal rulle ud på startbanerne helt uden brug af tungt brændstof.

Hvordan ser flyindustrien ud om 20 år?

Det spørgsmål stillede flyselskabet EasyJet de studerende på det britiske Cranfield University. Et af de mange svar var hybridfly, og den idé syntes luftfartsselskabet var så interessant, at de nu aktivt arbejder på et hybridkoncept.

Stort lavprisselskab vil fylde brint på flyene Finans

Hybridflyene vil i første omgang bruge batterier ladet af hydrogenbrændstofceller, der får strøm fra både hydrogen, solenergi og kinetisk energi omdannet fra hjulene ved landing.

Hydrogenbrændstofcellerne skal så generere strøm til cockpit og kabine, og visionen er også, at de skal drive en motor, der kan styre flyet rundt på startbanerne.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan skabte familien Lykke en strandvejsvilla, der forandrede familiens liv
Familien Lykke boede i otte år i deres hus ved Strandvejen i Køge, før de opførte den tilbygning, som forvandlede et småt og ordinært hus til et rummeligt og moderne hjem. 
Se flere
Det store ikon for byen
Byhistorie: Aarhus Rådhus fremtræder som en sjælden vellykket bygning, der er blevet en del af det aarhusianske dna. Sådan tegnede det ikke, da huset skulle bygges, og borgerne forlangte et rigtigt rådhus mmed tårn. Dette er historien om rådhuset, der fylder 75 år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her