*

International

LIVE: Eksplosion har rystet Istanbul

Central plads i den tyrkiske metropol ramt af stor eksplosion.

En eksplosion har tirsdag morgen rystet den centrale Sultanahmet-plads i den tyrkiske storby Istanbul og dræbt "adskillige" personer.

Det meddeler Reuters på baggrund af oplysninger fra tyrkiske medier.

Pladsen er beliggende i et populært turistområde med flere seværdigheder, og Reuters citerer det tyrkiske nyhedsbureau Dogan for, at "adskillige" personer er sårede som følge af eksplosionen.

Optagelser fra tv-stationer CNN Turk viser, at politiet og ambulancer er til stede på pladsen, mens vidner fortæller Reuters, at politiet har spærret pladsen af.

Sultanahmet-pladsen ligger tæt på Den Blå Moské og den byzantinske monument Hagia Sophia.

Den tyrkiske avis Hürriyet citerer CNN Turk for, at eksplosionen skulle være sket ved Theodosis-obelisken. 

Baggrunden for eksplosionen er indtil videre uklar.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
  • JP på besøg i Petanque-klub i Mandelieu

    Petanque er ikke kun forbeholdt franskmænd. I Sydfrankrig har en flok danske pensionister taget kuglespillet til sig. De mødes hver søndag til stor petanque-dyst i kystbyen Mandelieu. Her kastes der med kugler i næsten to timer. Der føres nøje regnskab med, hvem der vinder. Jyllands-Posten var på besøg en solrig februardag for at få et glimt af det sydfranske liv. Et liv, hvor sol, nærvær og livskvalitet vægtes højere end noget andet. Mellem kuglekast og koncentration spurgte vi dem, hvad de tænker om det franske valg. Og hvem, de tror, løber med sejren og bliver landet nye præsident... 
Annonce
International
Analyse
Annonce
50 år på 10 dage
Samtidshistorie: På blot 50 år skete der et utal af skelsættende begivenheder, som ændrede vores måde at opfatte verden på. De begivenheder tager Folkeuniversitetet nu fat på i Århundredets Festival som en del af Aarhus 2017. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her