*

International

LIVE: Eksplosion har rystet Istanbul

Central plads i den tyrkiske metropol ramt af stor eksplosion.

En eksplosion har tirsdag morgen rystet den centrale Sultanahmet-plads i den tyrkiske storby Istanbul og dræbt "adskillige" personer.

Det meddeler Reuters på baggrund af oplysninger fra tyrkiske medier.

Pladsen er beliggende i et populært turistområde med flere seværdigheder, og Reuters citerer det tyrkiske nyhedsbureau Dogan for, at "adskillige" personer er sårede som følge af eksplosionen.

Optagelser fra tv-stationer CNN Turk viser, at politiet og ambulancer er til stede på pladsen, mens vidner fortæller Reuters, at politiet har spærret pladsen af.

Sultanahmet-pladsen ligger tæt på Den Blå Moské og den byzantinske monument Hagia Sophia.

Den tyrkiske avis Hürriyet citerer CNN Turk for, at eksplosionen skulle være sket ved Theodosis-obelisken. 

Baggrunden for eksplosionen er indtil videre uklar.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
»... og her er vejrudsigten sendt direkte fra Dokk1«
DR Sporten og DR Vejret begynder indflytning i Dokk1 til juni og sender første gang i februar 2018. Det bliver en gevinst for hele byen, når Aarhus bliver baggrundstæppe for DR-programmerne, mener borgmesteren. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her