*

International

Sean Penn mødtes med narkobaron før tilfangetagelse

Hollywood-stjernen Sean Penn interviewede i al hemmelighed mexicansk narkoboss i oktober sidste år.

Foto: AP

Et hemmeligt møde i et hus i junglen sidste år mellem Hollywood-stjernen Sean Penn og den mexicanske kartelboss Joaquin "El Chapo" Guzman, var med til at bringe de mexicanske myndigheder på sporet efter verdens mest eftersøgte narkotikabaron.

Guzman, der leder det berygtede Sinaloa narkotikakartel, blev anholdt i det nordvestlige Mexico fredag efter flere måneder på fri fod. Han er blevet sendt tilbage til et topsikret fængsel, som han flygtede fra i juli sidste år.

Penn siger til magasinet Rolling Stones, som har bragt hans interview med Guzman, at han fik adgang til et interview med narkobaronen med hjælp fra den mexicanske skuespiller Kate del Castillo.

De blev transporteret ud til mødestedet af Guzmans søn - blandt andet i et mindre fly, som angiveligt kunne undgå radarer.

Hollywoodstjernens syv timer lange møde med Guzman kom i stand, fordi mexicaneren var interesseret i at lave en film om sit liv.

Penn siger i sin artikel, at han var sikker på, at både Mexicos regering og USA's narkotikapoliti overvågede ham i forbindelse med mødet.

Film-fejltagelse sendte mexicansk narkobaron tilbage bag tremmer

To højtstående kilder i den mexicanske regering bekræfter over for Reuters, at regeringen virkelig havde kendskab til mødet, som fandt sted i oktober.

Det betød, at de få dage senere kunne spore Guzman på den ranch, hvor han opholdt sig.

- Ranchen blev belejret og angrebet med helikoptere, men det lykkedes Guzman at flygte. Men det var et gennembrud i jagten på Guzman, siger en af de anonyme kilder til Reuters.

I den syv timer lange samtale med Penn sagde Guzman, at han "leverer mere heroin, methamfetamin, kokain og marihuana end nogen anden i verden".

Berygtet mexicansk narkobaron er taget til fange

- Jeg har en flåde af undervandsbåde, fly, lastvogne og både, siger mexicaneren.

Sean Penn fortæller, at han og Guzman var omringet af "30 til 35" bevæbnede vagter. På en mark i nærheden befandt der sig yderligere omkring 100 bevæbnede personer.

Guzman, som i det nordlige Mexico opfattes som lidt af en Robin Hood-skikkelse til trods for narkokartellernes ekstreme vold, blev pågrebet fredag efter en skudepisode med mexicanske marinesoldater i kystbyen Los Mochi.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
»... og her er vejrudsigten sendt direkte fra Dokk1«
DR Sporten og DR Vejret begynder indflytning i Dokk1 til juni og sender første gang i februar 2018. Det bliver en gevinst for hele byen, når Aarhus bliver baggrundstæppe for DR-programmerne, mener borgmesteren. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her