*

International

Sean Penn mødtes med narkobaron før tilfangetagelse

Hollywood-stjernen Sean Penn interviewede i al hemmelighed mexicansk narkoboss i oktober sidste år.

Foto: AP

Et hemmeligt møde i et hus i junglen sidste år mellem Hollywood-stjernen Sean Penn og den mexicanske kartelboss Joaquin "El Chapo" Guzman, var med til at bringe de mexicanske myndigheder på sporet efter verdens mest eftersøgte narkotikabaron.

Guzman, der leder det berygtede Sinaloa narkotikakartel, blev anholdt i det nordvestlige Mexico fredag efter flere måneder på fri fod. Han er blevet sendt tilbage til et topsikret fængsel, som han flygtede fra i juli sidste år.

Penn siger til magasinet Rolling Stones, som har bragt hans interview med Guzman, at han fik adgang til et interview med narkobaronen med hjælp fra den mexicanske skuespiller Kate del Castillo.

De blev transporteret ud til mødestedet af Guzmans søn - blandt andet i et mindre fly, som angiveligt kunne undgå radarer.

Hollywoodstjernens syv timer lange møde med Guzman kom i stand, fordi mexicaneren var interesseret i at lave en film om sit liv.

Penn siger i sin artikel, at han var sikker på, at både Mexicos regering og USA's narkotikapoliti overvågede ham i forbindelse med mødet.

Film-fejltagelse sendte mexicansk narkobaron tilbage bag tremmer

To højtstående kilder i den mexicanske regering bekræfter over for Reuters, at regeringen virkelig havde kendskab til mødet, som fandt sted i oktober.

Det betød, at de få dage senere kunne spore Guzman på den ranch, hvor han opholdt sig.

- Ranchen blev belejret og angrebet med helikoptere, men det lykkedes Guzman at flygte. Men det var et gennembrud i jagten på Guzman, siger en af de anonyme kilder til Reuters.

I den syv timer lange samtale med Penn sagde Guzman, at han "leverer mere heroin, methamfetamin, kokain og marihuana end nogen anden i verden".

Berygtet mexicansk narkobaron er taget til fange

- Jeg har en flåde af undervandsbåde, fly, lastvogne og både, siger mexicaneren.

Sean Penn fortæller, at han og Guzman var omringet af "30 til 35" bevæbnede vagter. På en mark i nærheden befandt der sig yderligere omkring 100 bevæbnede personer.

Guzman, som i det nordlige Mexico opfattes som lidt af en Robin Hood-skikkelse til trods for narkokartellernes ekstreme vold, blev pågrebet fredag efter en skudepisode med mexicanske marinesoldater i kystbyen Los Mochi.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Finansverdenens jægersoldater

Ole T. Krogsgaard, direktør, Gentofte
På slagmarken er jægersoldaterne kampstyrkens elite. Men også i den finansielle verden opererer elitestyrker. Her er et indblik i deres metoder.
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her