*

International

Svensk skole afviser også Muhammed-billeder

- Vi har valgt ikke at vise billederne af sikkerhedshensyn. Vi må tage vare på vore elever, siger bestyrelse på svensk kunstskole.

Den svenske kunstner Lars Vilks tegning "Profeten M som Mullahhund". De to andre afviste tegninger er lavet i samme stil.

Den svenske kunstskole Gerlesborg i Bohuslän har besluttet ikke at udstille kunstneren Lars Vilks billeder af profeten Muhammed afbilledet som hund. Beslutningen er truffet, efter at en kunstforening i Värmland for få uger siden valgte at fjerne Vilks Muhammed-billeder fra en udstilling inden dens åbning.

"Vi har valgt ikke at vise billederne af sikkerhedshensyn. Vi må tage vare på vore elever," siger Ove Martin Wall fra bestyrelsen af Gerlesborgsskolan i Hamburgsund.

Kunstner truet

Beslutningen blev truffet i weekenden. Wall ville ikke oplyse om, hvorvidt der var enighed i bestyrelsen eller om diskussionerne havde været ophidsede. Sagen har medført en debat, der på flere punkter minder om den danske Muhammed-sag.

Lars Vilks er blevet truet på livet to gange under debatten. Anonyme personer har ringet op truet med at skære halsen over på ham.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her