*

Afrika

Op mod 30 dræbt ved militært flystyrt i DRCongo

Et Antonov transportfly styrtede lørdag ned ved DRCongos hovedstad, Kinshasa, oplyser lokale embedsmænd.

Et militært transportfly fra DRCongos hær styrtede lørdag ned nær Kinshasa og omkring 30 mennesker er omkommet, siger lufthavnskilder i landet til det franske nyhedsbureau AFP.

Det var et Antonov transportfly, som netop var lettet, der styrtede ned, siger kilder i lufthavnen ved DRCongos hovedstad, Kinshasa.

Maskinen styrtede ned i Nsele, der ligger omkring 100 kilometer øst for Kinshasa.

En lokal embedsmand i området siger til det franske nyhedsbureau AFP, at maskinen havde en russisk besætning, at det medbragte to køretøjer og våben samt militært mandskab.

- Der var mellem 20 og 30 mennesker om bord i flyet, da det lettede fra Kinshasas lufthavn, siger embedsmanden.

Et øjenvidne, som overværede flystyrtet, siger, at flyet "faldt" ned fra himlen lidt før klokken ni lørdag formiddag. Der kom ingen røg fra flyet, da det styrtede mod jorden.

Myndighederne i det krigshærgede afrikanske land er tidligere blevet kritiseret for en dårlig kontrol og ledelse i luftrummet.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her