*

Afrika

Fem mænd i Sydafrika er mistænkt for at spise døde mennesker

En opsigtsvækkende sag begynder torsdag ved retten i Estcourt. Fem mænd er mistænkt for drab og kannibalisme.

I midten af august kommer en mand fra landsbyen Estcourt nordvest for den sydafrikanske storby Durban gående ind på den lokale politistation.

Han fortæller betjentene, at han gerne vil melde sig selv, fordi han er "træt af at spise menneskekød". I hans taske finder betjentene flere kropsdele, blandt andet et stykke fra et ben og en hånd.

Manden fører politiet til et hus, hvor der bliver fundet flere menneskelige rester.

- På dette tidspunkt ved vi ikke, hvem disse kropsdele tilhører, da vi fortsat afventer dna-resultater, sagde polititalskvinde Thembeka Mbhele til nyhedsbureauet AFP umiddelbart efter anholdelsen.

- Vi undersøger også, hvor længe dette har stået på og hvor mange mennesker, der er blevet dræbt.

Mandens oplysninger fører til anholdelsen af fire andre mænd i en sag, der har rystet den lille landsby og rejst bekymringer om hekseri og brug af traditionel afrikansk medicin, da en af de mistænkte angiveligt er en heksedoktor.

Torsdag begynder retssagen mod de fem mænd, der alle er i 30'erne, ved Estcourt Magistrate Court.

De er mistænkt for kannibalisme og anklaget for drab, planer om at begå drab og besiddelse af menneskelige kropsdele.

Ifølge den sydafrikanske avis The Sunday Times mener politiet, at kropsdelene i mindst ét tilfælde stammer fra en kvinde, som angiveligt er blevet dræbt af de fem mænd.

Samtidig har avisen kunnet afsløre, at mindst tre grave på lokale kirkegårde er blevet åbnet af ukendte gerningsmænd i juni i år.

Borgmesteren i Estcourt, Jabu Mbhele, har desuden fortalt til avisen, at drab og lemlæstelse af lig ikke er nyt i landsbyen.

- Nogle indbyggere har fortalt mig, at de mistænkte har sagt, at det vil gøre dem modige og frygtløse, hvis de for eksempel spiser et råt menneskehjerte, siger hun.

Sydafrika har ingen direkte lovgivning mod kannibalisme. Usømmelig omgang med lig og besiddelse af menneskelige kropsdele er derimod strafbart.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere
Rådmand: Voksende børnetal bør påvirke kommuneplan
Udviklingen af aarhusianske byområder skal ske under hensyn til, hvor der er ledig kapacitet i dagtilbud og på skoler, mener børne- og ungerådmand Bünyamin Simsek (V). 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her