*

Afrika

Skolepige efter flugt fra fangenskab: Glem ikke de andre

Massebortførelse i Nigeria vakte global opsigt for tre år siden. Men næsten 200 skolepiger er stadig fanger.

Da Nigerias forrige regering ikke formåede at få pigerne befriet hurtigt, opstod støttegruppen Bring Back Our Girls. Foto: Sunday Alamba/AP

En skolepige, som havde held til at flygte fra den militante Boko Haram-bevægelse i Nigeria, appellerer lørdag til det internationale samfund om ikke at glemme de piger, der stadig er fanger hos gruppen.

Appellen fra pigen fra byen Chibok i det nordøstlige Nigeria kommer forud for treårsdagen for den militante gruppes bortførelse af over 270 piger, hvoraf mange stadig holdes i fangenskab.

- De militante holder stadig omkring 195 unge kvinder i fangenskab, siger skolepigen ifølge det britiske medie BBC.

Skolepigen, som i weekenden taler under pseudonym på en konference om uddannelse i Dubai, siger, at verden ikke må glemme Boko Harams ofre.

- Disse piger er menneskelige væsner. Vi kan ikke bare glemme dem, siger hun om bortførelserne i april 2014.

- Hvordan har man det, når ens datter eller hustru er savnet - ikke bare en eller to dage, men i tre år. Det er meget smerteligt, tilføjer pigen, som ikke ønsker sit navn frem i de internationale medier.

Hun siger, at forældrene til nogle af de bortførte piger er døde, mens andre er traumatiserede efter at have ventet og ventet.

Massebortførelsen blev omtalt globalt. Og den ekstremistiske bevægelse fik sit navn slået fast internationalt.

Da Nigerias forrige regering ikke formåede at få pigerne befriet hurtigt, opstod støttegruppen Bring Back Our Girls. Den fik på sociale medier opbakning af USA's tidligere førstedame, Michelle Obama.

Boko Haram har gennem syv år ført en oprørskrig for at danne et islamisk kalifat i den nordøstlige del af Nigeria, der er Afrikas mest folkerige land.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Viden
Efter 10 års forskning: Læger vil opklare vuggedødens mysterium
Danske forskere har udviklet en metode til at studere blodprøver fra spædbørn. Det kan give et unikt indblik i børnenes risiko for forskellige genetiske sygdomme samt måske give indblik i årsagen til vuggedød. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her