*

Afrika

Mindst fem er døde i nyt ebola-udbrud i Guinea

Det vestafrikanske land Liberia har valgt at lukke sin grænse til Guinea efter nye tilfælde af ebola.

Læger undersøger indbyggere i Guinea for ebola. Foto: Youssouf Bah/AP

Mindst fem mennesker er døde i et nyt ebola-udbrud i den vestafrikanske stat Guinea, oplyser landets sundhedsmyndigheder.

De fem er døde siden december, hvor landet blev erklæret fri for den stærkt livstruende sygdom.

De to senest ofre er kommet til inden for de seneste dage.

- Siden sygdommens genopdukken har vi registreret fem døde - tre af dem sandsynlige og to bekræftet, siger en talsmand for regeringens enhed til bekæmpelse af ebola.

Ifølge talsmanden kan de fem ofre have været i kontakt med 961 mennesker, som potentielt kunne være smittet.

Nabolandet Liberia, der tidligere har været ramt af ebola-epidemien og som i januar blev erklæret fri for sygdommen, valgte tirsdag at lukke sin grænse til Guinea.

- Vi har beordret grænsen til Guinea lukket med øjeblikkelig virkning. Grænsen vil forblive lukket, indtil situationen i Guinea bliver bedre, siger informationsminister Lenn Eugene Nagbe.

Ebola, der i sidste fase kan føre til indre blødninger og død, har siden 2013 kostet 11.300 mennesker livet i de to lande plus Sierra Leone, og det fik dengang FN til at slå alarm.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Nu hælder briterne til at blive

Ifølge flere meningsmålinger daler sandsynligheden for en britisk udmeldelse af EU ved folkeafstemningen i juni. Men institutterne er berygtet for at tage fejl, og de tegner ikke et entydigt billede.
Analyse
Annonce
Sådan bliver din cykelferie en succes
Hvilken cykel er bedst, og hvad skal jeg egentlig pakke ned i tasken? Få her rådene til, hvordan du forbereder dig på din cykelferie. 
Se flere
Ekspert: Fransk forbud mod arbejdsmails uden for kontortid er ikke vejen frem
Selvom det er »fristende« at lovgive imod mails fra chefen i fritiden, så er det andre tiltag, der skal til for at komme arbejdsrelateret stress til livs, vurderer ekspert. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her