*

 

Breaking
Gratis på SMS: Send JPBREAK til 1218 | Få nyheden på mail
Afrika

Observatører: Al-Qaeda har taget skylden for blodbad

Elfenbenskystens regering har bekræftet, at to hoteller i et turistområde i byen Grand-Bassam er blevet angrebet.

Et ukendt antal gerningsmænd har åbnet ild på stranden ved et populært turistområde i byen Grand-Bassam i Elfenbenskysten. Blandt de 14 dræbte er der to soldater og 12 civile. Det franske udenrigsministerium har bekræftet, at der er en franskmand mellem ofrene

Elfenbenskystens regering har bekræftet, at der er skyderi ved to hoteller, og at landets sikkerhedsstyrker er gået til modangreb.

Al-Qaeda i Nordafrika har taget skylden for angrebet, siger amerikanske Site, der overvåger ekstremistiske gruppers aktiviteter på internettet.

»Ifølge regeringen er fem mænd, fem kvinder og et barn blandt ofrene, men det vides ikke, om de er blevet såret eller dræbt,« skriver CNN.

Grand-Bassam ligger omkring 40 kilometer fra storbyen Abidjan, landets største by, i den sydøstlige del af landet.

Angrebet skulle være sket omkring middag, og siden er der dukket både billeder og videoer op, som angiveligt viser skyderierne og hotelgæster, der flygter fra gerningsmændene samt dødsofre på stranden. Ægtheden af disse billeder er ikke bekræftet.

Det lokale medie Koaci skriver, at der er tale om op mod 15 gerningsmænd, mens nyhedsbureauet Reuters rapporterer om fire gerningsmænd. Ingen af disse forlydender er bekræftet fra officiel side.

Det er også uklart, hvem der står bag angrebet, og hvad motivet er. AFP har citeret øjenvidner for at sige, at gerningsmændene var »tungt bevæbnede og iført elefanthuer«.

Elfenbenskysten er en tidligere fransk koloni, og landet har i de senere årtier oplevet en stor fremgang i antallet af turister. Ifølge AFP er stedet, hvor der er blevet skudt, populært blandt vesterlændinge.

Mindst 20 mennesker dræbt i hotel-angreb i Burkina Faso

Elfenbenskystens nabolande Mali og Burkina Faso er inden for de seneste måneder blevet udsat for lignende angreb.

I januar i år angreb bevæbnede mænd et populært turisthotel, Splendid Hotel, i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou. Den militante gruppe "al-Qaeda i det Islamiske Maghreb" (Aqim) tog senere skylden for angrebet, som kostede 29 personer livet.

Og i november sidste år tog islamistiske militante gidsler på hotellet Radisson Blu i Malis hovedstad Bamako i et angreb, som Aqim-gruppen al-Mourabitoun tog ansvaret for. 20 mennesker blev dræbt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Merkel: Jeg er blevet misforstået

Merkels konservative CDU har nu blødt vælgere fem delstatsvalg i træk. I denne uge tog kansleren officielt afsked med de åbne grænser. Men lukker det munden på kritikerne?
Analyse
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere
Viden
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her