*

Afrika

Tunesien pågreb 17 efter blodigt angreb nær Libyen

Ifølge Tunesiens premierminister deltog omkring 50 ekstremister i angrebet i byen Ben Guerdane mandag.

Tunesien har pågrebet 17 mistænkte efter jihadisters særdeles blodige angreb mandag i en mindre by nær grænsen til Libyen.

Ifølge den tunesiske premierminister, Habib Essid, deltog omkring 50 ekstremister i angrebet i byen Ben Guerdane, hvor syv civile og 12 soldater blev dræbt.

36 ekstremister blev dræbt af sikkerhedsstyrkerne efter angrebet, der ifølge premierministeren er "uden fortilfælde". Det blev udført af Islamisk Stat, siger Essid.

Syv militante blev pågrebet i forlængelse af angrebet.

Belhassen Oueslati, en talsmand for forsvarsministeren, fortæller, at 17 andre er blevet anholdt tirsdag nær den kaserne, som var mål for mandagens angreb.

De er nu overleveret til nationalgarden.

- Sikkerhedsstyrkernes reaktion var hurtig og stærk. Vi vandt en kamp, og vi er forberedte på flere, siger Habib Essid.

Angreb på kaserne i Tunesien kostede 50 mennesker livet

Premierministeren mener, at regeringsstyrkerne fik demonstreret, at Islamisk Stat ikke uden videre kan oprette et emirat i Ben Guerdane, som de tunesiske myndigheder mistænker, at den ekstremistiske gruppe har som mål.

Siden revolutionen i 2011, der førte til præsident Zine El-Abidine Ben Alis flugt og fald, har Tunesien kæmpet med at holde styr på militante islamister fra nabolandet.

Tuneserne har for nylig opført et grænsehegn på flere hundrede kilometer mod Libyen.

Islamister trænet i Libyen udførte sidste år store og alvorlige angreb mod mål i Tunesien. De formodes at have haft tilknytning til Islamisk Stat.

Det gik 18. marts sidste år ud over nationalmuseet Bardo i hovedstaden Tunis. 22 mennesker mistede livet, og de fleste dræbte var turister fra Europa.

Det ramte også overvejende europæiske turister, da en bevæbnet islamist 26. juni åbnede ild på en populær badestrand i byen Sousse. 40 blev dræbt.

24. november kostede en selvmordsbombe i Tunis, der var rettet mod præsidentens garde, 12 livet.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Mellemøstdebattør: Tunesien har opgivet politisk islam
Fathi El-Abed , mellemøstdebattør, Frederiksberg
Politisk islam viste sig at være en farlig cocktail, fordi Tunesien er et politisk og ideologisk pluralistisk samfund med en historisk stærk og indflydelsesrig og ikke mindst sekulær fagbevægelse, og fordi udviklingen i den arabiske verden siden 2011 i al tydelighed har vist det katastrofale ved at blande religion og politik.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Irsk genforening er sat på dagsordenen

Brexit har genåbnet en sprængfarlig debat i Irland. Nordirland kan bevare EU-medlemskabet ved at løsrive sig fra Storbritannien og blive genforenet med Irland. Også en gammel plan om delt suverænitet støves af.
Analyse
Annonce
Bolig
Danskerne får mere boligplads: Sådan bygger vi i dag
Energibesparende boliger med meget mere plads end tidligere. Det er bare et par af tidens nye tendenser indenfor dansk boligarkitektur – her får du fem af de mest populære. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her