*

Kommunalvalg
Trafik & vejr

Stormfuld onsdag: Sådan dækker din forsikring, hvis uheldet er ude

Forsikringen dækker typisk ikke løse genstande i haven, som går i stykker eller flyver væk.

Husforsikringen dækker tagsten, der blæser ned, mens indboforsikringen eksempelvis dækker vandskader. Arkivfoto.

Det er officielt blevet efterår - i hvert fald i den sydlige del af landet.

Her varsler DMI onsdag om vindstød af stormstyrke med op til 25-30 m/s, og det har fået politiet til at opfordre danskerne til at tøjre havemøbler, trampolin og andet, der kan flyve rundt, fast.

Det råd er værd at følge, for løse genstande i haven er noget, de fleste forsikringer ikke dækker, lyder det fra  Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka.

Politiet advarer om stormfuldt vejr: Tøjr havemøbler og trampoliner

»Det er kun dig selv, der er ansvarlig for at sætte havemøbler, krukker, grill, osv. indenfor, så du undgår at de bliver beskadiget af de kraftige vindstød. Er de løse genstande i haven derimod skyld i skader på dit hus, fordi stormen har taget fat i dem, dækker husforsikringen skaderne de forvolder på huset,« siger hun.

Hvis uheldet skulle være ude og eksempelvis tagsten blæser ned, vil husforsikringen dække. Det er derimod indboforsikringen, der dækker skader på indbo som f.eks. vandskader på møbler. Man har desuden selv pligt til at sikre, at skaderne efter stormen ikke bliver større - det kan være at dække et hul i taget eller afskærme knuste ruder med plastik. Husforsikringen vil gå ind og dække »rimelige udgifter« til den slags sikring og oprydning, hvis man husker at dokumentere det.

Kraftig blæst: Kørsel med vindfølsomme køretøjer frarådes på flere broer

»Du skal derfor huske at gemme alle kvitteringer, ligesom det er en rigtig god idé at tage billeder af skaderne, så du kan vise skadens omfang senere hen,« siger Lise Agerley.

Det kan også være en god idé at vente med at smide ødelagte genstande ud, før man har fået grønt lys fra forskringringen.

For at forsikringen dækker skader ved storm, skal vindhastigheden have været mindst 17,2 m/s i dit område. Desuden dækker forsikringen kun, hvis huset er forsvarligt vedligeholdt, og en skade ikke kan forklares med eksempelvis en fejlkonstruktion.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Analyse: Det skal du holde øje med på valgaftenen
Hvilke partier sætter sig på de 31 stole i byrådssalen i Aarhus Kommune i de kommende fire år? Og hvor mange partier skal der til, for at sætte sig på flertallet? Når det spørgsmål er besvaret, begynder spillet om posterne for alvor på Aarhus Rådhus. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her