*

Trafik & vejr

Påsketrafik: Over 2.000 fartsyndere blev blitzet i Nordjylland

Omkring 2.800 påsketrafikanter kørte for stærkt på E45 nord for Limfjordstunnelen onsdag. Og blev taget.

Langt flere end normalt brød hastighedsgrænsen på 90 km/t på E45 onsdag eftermiddag. Tobias Markussen

Påskeferiebilister i Nordjylland kan se frem til bøder. Mange bøder.

Efter en halv time var der 500. Efter tre timer over 2.000. Og da Nordjyllands Politi havde tilbragt fire timer på motorvej E45 nord for Limfjordstunnelen, var omkring 2.800 hastighedsovertrædelser registreret fra fotovognen.

Her får bilisterne flest klip i kørekortet

»Det er slet ikke normalt, at vi har så mange hastighedsovertrædelser. Jeg ved ikke, hvordan filen det kan lade sig gøre,« lyder det fra vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Vagn Nielsen.

Strækningen ved Nørresundby har en fartgrænse på 90 km/t, men Per Vagn Nielsen spekulerer på, om skiltene måske kan være misvisende på grund af deres placering ved Limfjordstunnelen.

»Måske tror folk, at den hastighedsbegrænsning ophører så snart, de kommer ud af tunnelen. Men det gør den altså ikke. Den fortsætter ca. halvanden kilometer efter tunnelen også,« forklarer han.

Efter 30 minutter på strækningen loggede Nordjyllands Politi på Twitter for at lade folk vide, at der var en fotovogn til stede på motorvejen og bad bilisterne om at sænke farten. Men lige lidt hjalp det altså.

Sådan undgår du den værste påsketrafik

Ifølge Nordjyske var den højeste hastighedsmåling på 157 km/t. Med en fartgrænse på 90 km/t kan sådan en hastighedsovertrædelse udmunde i en betinget frakendelse af kørekortet.

Følg
Jyllands-Posten
JP mener: Trafikalt kollaps
Hvis jernbanen udgjorde et reelt alternativ, lod formentlig ikke så få bilen stå frem for at holde i kø på E45, men sandheden er, at toget alt for ofte er mindst lige så upålideligt som motorvejene.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
Bolig
Top 10: Her er de dyreste liebhaver-sommerhuse på Danmarks guldkyst
Mellem Tisvildeleje og Hornbæk i Nordsjælland ligger landets suverænt dyreste sommerhuse. Er du klar til at smide et stort millionbeløb efter en nyt sommerresidens, er der her garanti for ren liebhaver-luksus. 
Se flere
I erindringslejligheden kan et liv ændre sig ved synet af en tæppebanker
I februar modtog museumslærer ved Den Gamle By Henning Lindberg en pris for sit og museets erindringsforløb for mennesker med demens. Erindringslejligheden besøges hvert år af 1.500 demente - blandt dem er Eigil, Asta og Ellen, som du kan møde her. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her