*

Her er bedst at bo
Trafik & vejr

Grænsekontrol skabte kø syd for den dansk-tyske grænse

Bilister på vej hjem fra vinterferie i Europa holdt lørdag i en otte kilometer lang kø før den danske grænse.

Trafikanter, der er på vej tilbage til Danmark i bil efter vinterferie i Europa, sidder lørdag eftermiddag i en otte kilometer lang kø i Nordtyskland inden grænsen til Danmark

Det er grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse, der er årsagen til den lange kø, der kan betyde ekstra køretid på tre kvarter. Det skriver TV Syd ifølge Ritzau. Jyllands-Posten er dog lørdag aften blevet gjort bekendt med, at køen skal være skrumpet til omkring 500 meter, hvilket giver en forsinkelse på nogle minutter.

- Grænsekontrollen er helt sikkert medvirkende til den tunge trafik. Bilisterne skal jo nærmest ned i skridtgang, når de skal over grænsen, siger politikommissær Anders Hansen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV Syd.

Politiet har åbnet et ekstra spor på motorvejen, så trafikken kan glide lidt bedre. På den måde er det håbet at nedbringe den ekstra køretid til maksimum en halv time.

Men selv om trafikken er tæt, opretholder politiet grænsekontrollen. Bilisterne kan altså fortsat forvente at blive vinket ind til siden for at skulle vise pas ved indrejsen til Danmark.

Politikommissær Anders Hansen regner med, at køen ved grænsen vil fortsætte helt til i morgen, fordi mange danskere også kommer hjem fra vinterferie i løbet af søndagen.

Forud for vinterferien havde Vejdirektoratet udsendt varsel om, at grænsekontrollen ved den tyske og svenske grænse kunne resulterer i kødannelse - særligt omkring de travle hjemrejsedage, der forventes at være lørdag og søndag.

Den 4. januar oplyste regeringen, at Danmark med omgående virkning indførte grænsekontrol ved grænsen til Tyskland.

Kontrollen består i stikprøvekontroller, og det er altså ikke alle biler, der bliver vinket ind til siden, når de eksempelvis skal forbi en af de 13 overgange, hvor kontrollen er sat op i Sønderjylland.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: En venstre uppercut i synet på den kreative klasse

Ole Bjerg, lektor i filosofi og økonomi, Copenhagen Business School
Vi kan til nød klare den kritik, der kommer fra højre og ovenfra, som da Anders Fogh lancerede sit opgør med ”smagsdommeri”.
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her