*

Trafik & vejr

Grænsekontrol skabte kø syd for den dansk-tyske grænse

Bilister på vej hjem fra vinterferie i Europa holdt lørdag i en otte kilometer lang kø før den danske grænse.

Trafikanter, der er på vej tilbage til Danmark i bil efter vinterferie i Europa, sidder lørdag eftermiddag i en otte kilometer lang kø i Nordtyskland inden grænsen til Danmark

Det er grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse, der er årsagen til den lange kø, der kan betyde ekstra køretid på tre kvarter. Det skriver TV Syd ifølge Ritzau. Jyllands-Posten er dog lørdag aften blevet gjort bekendt med, at køen skal være skrumpet til omkring 500 meter, hvilket giver en forsinkelse på nogle minutter.

- Grænsekontrollen er helt sikkert medvirkende til den tunge trafik. Bilisterne skal jo nærmest ned i skridtgang, når de skal over grænsen, siger politikommissær Anders Hansen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV Syd.

Politiet har åbnet et ekstra spor på motorvejen, så trafikken kan glide lidt bedre. På den måde er det håbet at nedbringe den ekstra køretid til maksimum en halv time.

Men selv om trafikken er tæt, opretholder politiet grænsekontrollen. Bilisterne kan altså fortsat forvente at blive vinket ind til siden for at skulle vise pas ved indrejsen til Danmark.

Politikommissær Anders Hansen regner med, at køen ved grænsen vil fortsætte helt til i morgen, fordi mange danskere også kommer hjem fra vinterferie i løbet af søndagen.

Forud for vinterferien havde Vejdirektoratet udsendt varsel om, at grænsekontrollen ved den tyske og svenske grænse kunne resulterer i kødannelse - særligt omkring de travle hjemrejsedage, der forventes at være lørdag og søndag.

Den 4. januar oplyste regeringen, at Danmark med omgående virkning indførte grænsekontrol ved grænsen til Tyskland.

Kontrollen består i stikprøvekontroller, og det er altså ikke alle biler, der bliver vinket ind til siden, når de eksempelvis skal forbi en af de 13 overgange, hvor kontrollen er sat op i Sønderjylland.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Grin i mørket

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Annonce
Bolig
Pep haven op i decembermørket
Når mørket, kulden og de korte dage for alvor sætter ind, sættes havelivet på standby. Men lad julemåneden være en anledning til at sprede planteglæde og farve helt tæt på boligen. 
Se flere
TV: Den fandenivoldske landsbykonge. Klip 3 - Den gamle mand
Jørgen Søvndal har en god forretning, og han tjener mange penge. Han bruger nogle af dem til at gøre landsbyen Linde til et bedre sted at bo. Men i hans engagement ligger også en skjult kritik af 'systemet', som, han mener, af og til holder ham tilbage. Passionerede og lokalpatriotiske erhvervsdrivende findes i hele landet, og de kan være afgørende for landdistrikterne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her