*

Her er bedst at bo
Trafik & vejr

I nat var det iskoldt - minus 16 grader i Jylland

Natten til torsdag blev den koldeste i tre år.

De seneste to nætter har været iskolde med tocifrede minusgrader. I weekenden sniger temperaturen sig op over frysepunktet. Arkivfoto: Peter Hove Olesen/Polfoto

Det er koldt derude. Rigtig koldt.

Torsdag morgen stod danskerne mange steder op til tocifrede minusgrader, rimfrost på træer og el-ledninger, glatte veje og isfrosne biler.

På vejrstationen i Isenvad i Midtjylland, som er kendt for at være det sted, hvor der kan måles de laveste temperaturer, registrerede man torsdag morgen hele minus 16,3 grader.

»Det er den laveste temperatur, der er målt siden 2013,« siger DMI's vagthavende meteorolog, Trine Pedersen.

Mytedræber: Var der mere sne, da far var barn?

Ifølge DMI er netop Isenvad, som ligger ved Ikast og øst for Herning, et godt sted for vinterkulden, fordi det ligger langt fra vand og samtidig ligger lavt.

Selv om man ikke bor i Isenvad, vil det være klogt at beholde hue og handsker på torsdag. Det bliver nemlig klart og koldt vejr, og temperaturen vil formentlig ikke komme over frysepunktet resten af dagen. I flere politikredse har saltvognene allerede været på vejene, og Vejdirektoratet advarer om glat føre i store dele af landet.

Torsdag var den anden morgen i træk, hvor der er blevet målt tocifrede minusgrader. Også onsdag var det hamrende koldt med minus 14,8 grader målt i Midtjylland.

Derfor bør du bruge saltlage i kampen mod dit isglatte fortov

Snart er det dog slut med de voldsomme minusgrader. Fra weekenden går vi en periode med varmere tider i møde, spår DMI's langtidsmeteorolog, Tim Petersson.

»Fra weekenden tager det kolde vintervejr en pause. Månedsprognosen hælder mod, at vi gennemgående får mildt vejr i uge fire, fem og seks,« siger han.

Plusgraderne besøger os første gang lørdag og fortsætter ind i den kommende uge. Samtidig bliver vejret mere skyet og regnfuldt, lyder DMI's prognose.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: En venstre uppercut i synet på den kreative klasse

Ole Bjerg, lektor i filosofi og økonomi, Copenhagen Business School
Vi kan til nød klare den kritik, der kommer fra højre og ovenfra, som da Anders Fogh lancerede sit opgør med ”smagsdommeri”.
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her