*

Trafik & vejr

Bidende kulde lægger sig over Danmark i løbet af ugen

Mild mandag bliver en enlig svale i en uge, hvor frostgraderne måske skal tælles på tre hænder.

Årsagen til temperaturfaldet skyldes, at vinden begynder at dreje over i nordøstlig retning i løbet af ugen. Dermed henter vi kulden fra Rusland. Foto: Niels Hougaard

Det kolde vejr ser ud til at holde fast i sit greb om Danmark, selv om mandag byder på en svag mildning med temperaturer op til fire graders varme.

Det oplyser DMI på tærsklen til en ny uge.

- Vi får lidt mildning det kommende døgn, men så begynder vi at få kulde igen. Temperaturen begynder stille og roligt at falde, og så bliver det spændende at følge, om vi sidst på ugen får under ti graders frost, siger meteorolog Mette Wagner.

Årsagen til temperaturfaldet skyldes, at vinden begynder at dreje over i nordøstlig retning i løbet af ugen. Dermed henter vi kulden fra Rusland.

- Tirsdag vender kulden tilbage, og i løbet af onsdag vil temperaturen måske ikke komme over frysepunktet i dagtimerne, siger Mette Wagner.

Mens kulden lægger låg på landet i løbet af ugen, er det mere usikkert, hvor store mængder sne, der følger med.

- Der vil bestemt være mulighed for snebyger, men det er for usikkert at sige, hvor de vil ramme, fordi det især er sidst på ugen, de ser ud til at komme, og prognoserne for den periode er meget usikre, siger Mette Wagner.

Dermed er det også usikkert, om vi for alvor kan komme til at mærke kulden bide i kinderne.

Men i weekenden tyder det lige nu på, at der kan blive mellem 8 og 13 graders frost - lokalt endnu lavere.

Normalt ligger gennemsnitstemperaturen i januar på nul grader celsius, men de seneste ti år har der i gennemsnit været 1,5 grader varmere.

Det er seks år siden, at gennemsnitstemperaturen i januar var under frysepunktet. Men med den kolde start på året er der måske udsigt til, at vi i år kommer til at nærme os den magiske grænse.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Annonce
50 år på 10 dage
Samtidshistorie: På blot 50 år skete der et utal af skelsættende begivenheder, som ændrede vores måde at opfatte verden på. De begivenheder tager Folkeuniversitetet nu fat på i Århundredets Festival som en del af Aarhus 2017. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her