*

Trafik & vejr

Sådan vil snevejret ramme Danmark

Et stort snevejr vil i nat gøre det meste af landet hvidt.

Torsdag aften og nat breder et område med sne og snefygning sig op over Danmark, men sneen vil de fleste steder i løbet af weekenden tø, oplyser DMI.

DMI: Danmark slipper for aggressivt vintervejr i januar

»I løbet af dagen kan der komme en smule sne, inden det mere sammenhængende snevejr starter i aften ved 21-tiden i Sydvestjylland. Det vil brede sig i løbet af aftenen og nattetimerne til resten af landet, hvor vi kan forvente mellem 5 og 10 cm,« siger vagthavende meteorolog ved DMI Henning Gisselø.

Flere steder vil der samtidigt kunne opleves snefygning, fordi vinden i eftermiddag begynder at friske op.

»Derfor vil vi få snefygning i aften, men det vil hovedsageligt være i den nordlige del af landet,« siger Henning Gisselø.

Sneen vil dog ikke blive liggende længe. Allerede lørdag forventer DMI, at sneen vil begynde at tø, og det vil fortsætte søndag, så der vil det meste sne være væk igen.

Se, hvor sneen vil falde - og hvor meget der kommer - i tv-indslaget øverst i denne artikel.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
TV anbefaler
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
Analyse: Hvem skal lede de franske socialister?
Søndag er franskmændene kaldt i stemmeboksene for at pege på socialistpartiets præsidentkandidat. Jyllands-Postens korrespondent i Paris, Marie Louise Albers, fortæller her, hvem og hvad man skal holde øje med. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her