*

 

Trafik & vejr

DMI: Danmark slipper for aggressivt vintervejr i januar

De kommende dage byder på snevejr i Danmark, men vinteren formår ikke at slå sig helt fast, lyder det fra DMI.

Siden nytår har det været bidende koldt over det meste af landet, men i de kommende døgn forventer DMI, at temperaturerne kommer til at stige.

Det betyder dog ikke, at handsker og halstørklæde kan gemmes væk, fortæller DMI's vagthavende meteorolog, Frank Nielsen.

- Der er ret meget slinger i vejrvalsen her i starten af måneden. Vi har haft en voldsom periode med isdøgn og kraftig vind, men i løbet af torsdag og fredag forsøger varmen at snige sig ind, og det kommer til at give nedbør, siger han til Ritzau.

- Det bliver nemlig ikke koldere end nu, så den lunere luft kommer til at konflikte med det nuværende vejr, og det kan give sne, tilføjer han.

- Næste uges start bliver lidt en blandet landhandel, som starter mildt, men gradvist bliver koldere og koldere med snebyger. Det bliver dog ikke lige så koldt, som vi lige har haft det, forsikrer han.

Han fortæller desuden, at det nuværende vejr føles ekstra koldt på grund af den historisk varme december, der til tider mindede mere om efterår end vinter.

I en månedsprognose på DMI's hjemmeside vurderer energi- og langtidsmeterolog Steen Hermansen, at det nok heller ikke bliver i januar, at vinteren får sit endelige indtog i Danmark.

- Vi får vejr, der minder om det, vi kender som dansk vinter, og vi forventer temperaturer i januar ned omkring eller lidt under normalen. Så det vil føles som et markant skifte, selv om vinteren ikke for alvor ser ud til at bide sig fast, lyder det fra Steen Hermansen.

Han vurderer desuden, at man forventer, at uge tre vil indledes med temperaturer på mellem fire og otte grader.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Indland

Nekrolog: Jammerbugtens sjæl forsvandt i flammerne

Med branden på Svinkløv Badehotel har området mistet en ikonisk attraktion, mener flere. Det blev bygget mod alle odds for godt 90 år siden - mandag ved ruinerne lød det, som om at nordjyderne havde taget hotellet til sig.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere
Viden
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her