*

Kommunalvalg
Politi og retsvæsen

Politiet blev overdænget med sten

Unge mænd skabte uro i Hundige og kastede sten mod både politi og brandvæsen.

Arkivfoto: Carsten Bundgaard

Lørdag aften og natten til søndag har der været flere sammenstød mellem politi, brandvæsen og unge mænd i Askerød-bydelen i Hundige umiddelbart syd for København.

Politi og brandvæsen blev flere gange overdænget med sten fra de vrede unge, der gentagne gange lavede uro.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi tog nattens begivenheder sandsynligvis sit udspring i et indbrud i et hus i Greve lidt efter klokken halv seks lørdag aften.

Gerningsmændene blev samlet op af en varebil, som efterfølgende blev fundet i Askerød.

Mødt med stenkast

Da politiet rykkede ind i området, der tidligere har haft betegnelsen ghetto, for at sikre sig bilen for at kunne undersøge den for spor, blev de mødt med stenkast.

- Vi får knust en rude i en af vores biler, men vi får bilen med, og så er der såmænd ikke mere i det, siger politiinspektør Ole Kristensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Klokken cirka 21.30 må politiet dog rykke ud igen. En større gruppe unge kastede brosten mod en bus, der fik knust tre ruder. Selvom der var fem passagerer i bussen, kom ingen til skade.

En time senere blev der så sat ild til to biler på Godsvej. Da politi og brandvæsen nåede frem, blev de igen mødt med stenkast fra de unge.

- Der er ikke tale om en konfrontation, hvor vi står på to rækker over for hinanden. De løber frem og kaster sten og løber så væk igen.

- Men der kommer nogle lokale ældre og får dæmpet dem, siger Ole Kristensen.

Brandene blev slukket

En af redningskøretøjerne fik smidt en sten gennem ruden, men brandene blev slukket og de udbrændte biler transporteret væk.

Senere på natten gik det igen ud over et par busser. Først fik en bus smadret et sidespejl, da en stige blev svinget eller kastet ud på vejen.

Og der blev så omkring klokken halv fire om natten kastet sten mod linje 97. Der blev smadret en rude, og en af passagerne, en kvinde, fik glassplinter i ansigtet og blev hentet af en ambulance.

- Det er ikke hver dag, vi ser det. Og jeg vil betegne nattens hændelser som et enkeltstående tilfælde, siger Ole Kristensen.

- Det er vigtigt at sige, at vi ellers har et godt samarbejde med de unge i lokalområdet, siger han.

Måske kedsomhed

Han har svært ved at pege på, hvorfor sikringen af en bil i en indbrudssag har kunnet starte lavinen.

- Det er måske et udslag af kedsomhed, og så opildner man måske hinanden.

- Og lad os så antage, at det er en af deres venner, der har kørt varebilen, så kunne der måske være en interesse i, at han ikke blev anholdt, og så pisker man måske en stemning op på den front, siger han.

Der er ingen anholdte i sagen.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Så diskret kan to italienere gøre det: 200 kvm oase med plads til leg og hygge
Succesrigt arkitektpar har med hårdt arbejde og gode ideer forvandlet en gammel porcelænsfabrik til et kombineret hus og kontor. Nøgleordene er lys og materialer af højeste kvalitet. 
Se flere
Så diskret kan to italienere gøre det: 200 kvm oase med plads til leg og hygge
Succesrigt arkitektpar har med hårdt arbejde og gode ideer forvandlet en gammel porcelænsfabrik til et kombineret hus og kontor. Nøgleordene er lys og materialer af højeste kvalitet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her