*

Politi og retsvæsen

JP-tegner tilbudt personlig livvagt

Politiets Efterretningstjeneste (PET) vil undersøge muligheden for at forbedre tegneren Kurt Westergaards sikkerhed.

JP-tegner Kurt Westergaard. Arkivfoto: Valdemar Jørgensen

Det sker, efter at en 28-årig somalisk mand fredag aften trængte ind i Kurt Westergaards hus med en kniv og en økse.

Kun ved at isolere sig på sit beskyttede toilet slap Kurt Westergaard med skrækken.

Personlig livvagt

Indtil nu er Kurt Westergaard blevet beskyttet af PET-livvagter, når han har forladt sin bopæl. Men ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger er der nu lagt op til, at tegneren tilbydes en såkaldt personlig livvagt, som skal beskytte ham døgnet rundt.

Chefen for PET, Jakob Scharf, vil af princip ikke gå i detaljer med Kurt Westergaards sikkerhed, men siger:

»Der har også tidligere været livvagter for Kurt Westergaard. Men det er klart, at vi nu meget omhyggeligt vil se på, om der er behov for justeringer for ham.«

Forbindelse til Al Qaida

Den 28-årige somalier kom til Danmark i 1995 og har opnået opholdstilladelse via familiesammenføring.

PET meddelte i går, at PET i forvejen kendte til den 28-årige somalier, fordi man har efterforsket hans forbindelse til den somaliske terrororganisation al-Shabaab og Al Qaida i Østafrika.

Det fik flere politikere til højlydt at undre sig over, hvorfor PET så ikke greb ind.

null

  • Hollande på ferie (2012): Franskmændenes indtryk af deres præsident lider det første store knæk, da de ser ham holde afslapningsferie i Sydfrankrig. Han kritiseres for ikke at tage embedet alvorligt nok.
  • Budgetminister taget for skattefusk (2013): Jérôme Cahuzac, præsidentens budgetminister, træder tilbage efter afsløringer om, at han har haft en hemmelig bankkonto i skattely i ca. 20 år.
  • Krigen i Mali (2013): Francois Hollande sender franske militærstyrker til det vestafrikanske land Mali for at bekæmpe islamistiske oprørere. Den franske præsident viser for første gang, at han tør tage store militære beslutninger.
  • Den utro præsident (2014): Sladdermagasinet Closer afslører, at Hollande tager på natlige scooterbesøg hos den franske skuespiller Julie Gayet. Affæren får hans samlever, Valérie Trierweller, til at forlade Elysée-palæet. Hun skriver en bog om ydmygelsen.
  • Terrorangreb (2015-): Frankrig har i Hollandes regeringstid været ramt af en stribe blodige terrorangreb. Hver gang har præsidenten haft til opgave at berolige befolkningen, og her er han blevet rost for at holde den samlet.
  • Arbejdsmarkedsreformer (2016): Hollande og hans regering gennemtrumfer omfattende og omstridte arbejdsmarkedsreformer, som tusindvis af franskmænd demonstrerer imod.
  • ”En præsident burde ikke sige det her…” (2016): To journalister fra Le Monde udgiver en omstridt bog om præsidenten. Han kritiseres for at tale mere med journalister end at gøre noget godt for befolkningen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her