*

Politi og retsvæsen

Staten anker nederlag i sag om udflytning af job

Statens Administration tabte sag om flytning af job fra Viborg til Hjørring. Staten anker til landsret.

Statens Administration anker en dom, som HK vandt den 8. august ved Retten i Randers for en kvinde, hvis job flyttede fra Viborg til Hjørring. Det betød, at kvinden skulle rejse 183 kilometer mere for at passe sit arbejde.

Flytningen skete som led i regeringens udflytning af 3.900 statslige job.

Den kvindelige regnskabsmedarbejder fik medhold i, at flytningen stred mod hendes ansættelsesvilkår. Der er ifølge HK stor forskel på, om arbejdsgiveren kan tvinge ansatte til at sige op, hvis de ikke vil flytte.

Regnskabsmedarbejder fik ret: Ny dom kan få betydning for udflytningen af statslige arbejdspladser

Dommen skaber uklarhed om retstilstanden på flere retsområder, mener Moderniseringsstyrelsen. Derfor anker Statens Administration dommen til Vestre Landsret.

Det oplyser Moderniseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

- Dommen er konkret begrundet, og det kan desværre ikke udledes, hvilke konkrete forhold der er lagt vægt på, når det skal vurderes, hvor meget mertransporttid en medarbejder skal tåle, skriver styrelsen.

Fakta: Udflytningen af statslige arbejdspladser er i gang

- Dommen skaber derudover uklarhed om betydningen af ansættelsesområdet, da det fremgår af præmisserne, at vurderingen af, om en stillingsændring er væsentlig, skal foretages uafhængigt af det ansættelsesområde, der er angivet i ansættelsesaftalen, hedder det.

Da dommen faldt, sagde innovationsminister Sophie Løhde til Politiken (V), at "Moderniseringsstyrelsen og statens advokat vil læse afgørelsen grundigt igennem og tage stilling til, om der er grundlag for at anke".

Djøf: Minister har sovet i timen i sag om udflytning af job

Med dommen bliver det sværere for staten at flytte job, mente advokat Karen-Margrethe Schebye, som er partner i firmet SJ Law.

- Dommen vil betyde, at staten nu i alle sager skal foretage en helt konkret vurdering af den enkelte ansattes situation og finde ud af, om en flytning udgør en væsentlig ændring eller ej, sagde hun til Politiken.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Så slap ånden ud af flasken
Finn Andersen, formand, Dansk Metal Østjylland | Bent Klim Johansen, formand, HK Stat Østjylland | Hans-Henrik Hansen, formand, HK Kommunal Østjylland | Jesper Skorstengaard, formand, Aarhus Lærerforening
Uligheden vokser: Uligheden gror i baghaven, mens vi debatterer velfærd
Christian Grønnemark, formand for HK Hovedstaden
En tidsel er sprunget frem i den danske sommerhave. En tidsel, der gror år for år, og som har fået rodfæste lige midt i vores fælles velfærdspicnic. Jeg taler om den støt stigende ulighed i vores samfund. En ulighed, der de senere år er vokset i skyggen af velfærdsdebatten, og som vi bliver nødt til at hive op med roden, før det er for sent.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her