*

Kommunalvalg
Politi og retsvæsen

Bjærget ubåd stævner mod et lukket område på Nordhavnen

Peter Madsens ubåd hvor den skal tømmes for vand.

Ubåden, der her er blevet bjærget, forliste fredag under mystiske omstændigheder i Køge Bugt.Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto

Siden klokken 10 lørdag morgen er der blevet arbejdet med at bjærge den privatejede ubåd "UC3 Nautilus". Lørdag aften omkring klokken 19 har det stadig ikke været muligt at se, hvad der i båden.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Lørdag aften er ubåden ved at blive bugseret til et lukket område i Nordhavnen, hvor den forventes at ankomme omkring klokken 22.

Her vil den blive delvist tømt for vand, så den kan løftes op på land. Det forventes at tage flere timer af hensyn til sikring af spor. Når det er muligt vil den blive transporteret til en lukket hal, hvor den skal undersøges.

Ubåden forliste fredag under mystiske omstændigheder i Køge Bugt.

Dens ejer, Peter Madsen, reddede sig ud af den synkende ubåd og blev efterfølgende anholdt og mistænkt for drab på en svensk kvinde, den 30-årige Kim Wall, der på et tidspunkt var med om bord på ubåden, der af politiet betragtes som et gerningssted.

Ved et grundlovsforhør lørdag er Peter Madsen dog blevet fængslet for en noget mildere sigtelse - uagtsomt manddrab. Det skete for lukkede døre. Derfor er det usikkert, hvad der ligger til grund for den mildere sigtelse.

Efterforskningen i sagen kører nu i to spor, oplyser politiet. Dermed har politiet stadig en indsats i gang, hvor Kim Wall eftersøges. Politiet vil derfor gerne i kontakt med vidner, som kan oplyse om hendes færden.

Det kan være nogle, som har set hende forlade ubåden i tidsrummet fra torsdag aften klokken 21 eller som fra en båd har set personer på ubåden, når den har været oppe ved vandoverfladen.

Kim Wall beskrives som 160 centimeter høj, spinkel af bygning og har rødbrunt hår og brune øjne. Hun skal være iført en orange bluse med lange ærmer, en sort og hvid blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko.

Oplysninger kan gives til telefon 114.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

JP mener: Alternativet afslører sin politiske umodenhed

De seneste dages afsløringer af forholdene i Alternativet viser et parti, der har alvorlige problemer med at opbygge politisk modenhed og seriøsitet.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
En historisk og skuffende dag for Alternativet
Alternativet fik stemmer nok til én plads i Aarhus Byrådet. Kandidaten for partiet Sander Jensen kalder pladsen i byrådet en sejr, men er ked af resultatet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her