*

Politi og retsvæsen

Peter Madsen er sigtet for drabet på svenske Kim Wall

Opfinderen nægter sig skyldig i sigtelsen.

Peter Madsen fotograferet ved sin ubåd 7. juli 2017. Foto: Deadline Press

Opfinder Peter Madsen er sigtet for på ukendt måde at have dræbt den svenske journalist Kim Wall på et tidspunkt efter klokken 19.00 torsdag, fremgår det af sigtelsen mod ham, der blev læst op af anklager Louise Nielsen i Københavns Byret lørdag.

Peter Madsen vil blive stillet for en dommer og præsenteret for sigtelsen i dag kl. 15.00.

Den drabssigtede Peter Madsen nægter sig skyldig i sigtelsen, oplyser hans advokat. Peter Madsen vil dog »meget gerne« afgive forklaring om sagen i retten, fortalte han under et indledende retsmøde.

Anklager Louise Nielsen har oplyst, at hun vil komme med en begæring om at afholde retsmødet for lukkede døre.

Overvågningskameraer kan have opfanget forsvundet svensk kvinde på Refshaleøen

30-årige Kim Wall er født i Sverige, men er i øjeblikket bosiddende i New York og Beijing, hvorfra hun fungerer som freelancejournalist, fremgår det af hendes Linkedin-profil.

Et kig på hendes cv afslører, at hun bl.a. har skrevet for New York Times, The Guardian, South China Morning Post og Vice Magazine. Hun har tidligere arbejdet på den svenske ambassade i Australien.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her