*

Her er bedst at bo
Politi og retsvæsen

Black Army afpresser hjemløse til at blive pusher for banden

Hjemløse i Odense bliver truet til at betale, hvis de nægter at sælge hash for banden.

Flere hjemløse i Odense har meldt overgreb til politiet, efter banden Black Army er begyndt at rekruttere dem som pushere. Foto: NORDE ERNST VAN

De hjemløse i Odense bliver truet og afpresset af rockergruppen Black Army til at blive pushere. Hvis de hjemløse nægter at sælge hash for banden, skal de i stedet udlevere deres kontanthjælp, ellers får de tæsk, skriver TV2.

»De ville have mig til at sælge hash. Jeg er selv hashmisbruger og har et godt netværk, så de mente, at jeg ville være den perfekte pusher for dem. Men det ville jeg ikke. Så truede de mig med tæsk og med en kniv og sagde, at jeg skulle give dem mine penge. Jeg blev så bange, at jeg gav dem mine 1.900 kroner, som jeg lige havde fået i kontanthjælp,« fortæller Ole, som er hjemløs, til TV2.

Selvom han gav dem alle sine penge, slog de ham alligevel bagefter. Ole frygter, at banden vil komme efter ham igen efter han har meldt det til politiet, og derfor har han valgt at være anonym i medierne.

Ifølge TV2 har Fyns politi også modtaget andre anmeldelser om overfald på socialt udsatte.

»Det er det samme billede, vi ser. De socialt udsatte bliver udsat for trusler og har reelt valget mellem at betale eller at starte en pushervirksomhed,« siger Lars Bræmhøj, politiinspektør ved Fyns Politi til TV2.

Hos Kirkens Korshær er der ingen tvivl om, at overgrebene ikke er enkelttilfælde.

»Vi har lige nu 30-40 socialt udsatte, som er blevet passet op af Black Army. Og de er jo frygtelig bange efterfølgende og føler sig ikke trygge nogen steder,« siger Heinz Wolf, der er leder af Kirkens Korshær i Odense til TV2.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Test: Ny Volvo er forklædt offroader
Volvo XC90 er den ægte store SUV. I praksis er bilen dog næsten for stor til europæiske forhold, så her er den nye V90 Cross Country et oplagt alternativ. 
Se flere
Undgå disse ekstrabetalinger, når du køber flybilletter
Flyselskaberne prøver at lokke os til at takke ja til forskellige tilbud, når vi skal købe sommerrejsen. Men det er langt fra nødvendigt, siger to eksperter. 
Se flere
Bakken Bears efter finalenederlag: Ingen ønsker at være bagud 0-2
DM-finaleserien i den danske basketliga begyndte skidt for Bakken Bears, som på hjemmebanen blev kørt over. Associeret cheftræner Mathias Bach erkender, at aarhusianerne skal i gang torsdag aften i kamp to. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her