*

Politi og retsvæsen

Par stoppet i Jylland: Vi kommer fra planeten Jorden

Et udenlandsk par, der blev stoppet på sammenflikket motorcykel, giver politiet grå hår i hovedet.

- Vi kommer fra planeten Jorden.

Sådan lød beskeden fra et par på en motorcykel, der mandag blev stoppet på motorvejen ved Kolding.

Motorcyklen havde vakt en vis opsigt med sin hjemmelavede nummerplade, der fik en borger til at ringe til politiet.

- Nummerpladen var sat fast med tape og var sådan et "hunde ingen adgang"-skilt, fortæller vagtchef Svend Pedersen fra Sydøstjyllands Politi.

Heller ikke motorcyklen selv levede op til en standard, der normalt kræves på de danske veje.

- Den var flikket sammen af dele fra flere forskellige motorcykler, og stelnummeret var slebet væk, forklarer vagtchefen.

Parret ville ikke være mere detaljeret med hensyn til, hvor de kom fra, og samtalen med politiet foregik på gebrokkent engelsk.

- Men vi har en mistanke om, at de kommer fra Norge. Vi har undersøgt deres telefon, og den har et norsk nummer. Men der kan selvfølgelig være tale om et taletidskort, siger Svend Pedersen.

Ifølge vagtchefen sker det indimellem, at påvirkede personer svarer lidt underligt og ikke vil sige, hvem de er. Intet tyder dog på, at parret på motorcyklen var påvirket af noget.

- I den slags situationer plejer folk at komme til fornuft efter nogle timer, men de holder fast. De er ikke rabiate, men meget fredelige, fastslår han.

Alligevel var de ikke helt tilfredse, da de fik at vide, at de var anholdt.

- Det er jo kidnapning, sagde de ifølge vagtchefen.

Foreløbig er de anholdt på udlændingeloven. Det giver politiet tre døgn til at finde ud af, hvem de er, og hvor de kommer fra.

- Og lykkes det ikke, så må vi jo stille dem for den dommer, siger Svend Pedersen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Ubåde: Sådan kan de spores

Man ved ikke med sikkerhed, om russerne er i stand til at spore ubåde ved hjælp af kølvand. Uanset hvad, så findes der flere metoder til at finde havets metaluhyrer.
Annonce
Annonce
Biler
Se flere
TV: Store- og lillesøster taler i telefon sammen to gange om dagen
Susanne Hvass Aalders på 68 år er storesøster til Ulla Ranum på 65. Selv om deres liv har udviklet sig meget forskelligt, er de tæt knyttet til hinanden og taler sammen i telefon mindst et par gange hver dag. De mener begge, at deres nære relation blev grundlagt i barndomshjemmet i Randers. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her