*

Politi og retsvæsen

Trusler mod gymnasium er skrevet på engelsk

Politiet har vanskeligt ved hurtigt at få adgang til oplysninger om brugere på chatforum på nettet.

Der kan gå lang tid, før Fyns Politi finder frem til den person, der kom med alvorlige trusler mod Tietgen Handelsgymnasium i Odense.

Det skyldes, at truslerne er fremsat på chatforummet 4chan, hvis udbyder befinder sig i USA.

- Det er en lang proces at få oplysninger om brugere via en international retsanmodning, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Justesen.

Hackergruppen Anonymous bruger også 4chan til kommunikation, lyder det fra politichefen.

Truslen var forfattet på engelsk og gik på, at retfærdigheden ville ske fyldest på handelsgymnasiet, oplyser Henrik Justesen.

Ordene fik stor effekt. Undervisningen blev aflyst hele tirsdag på grund af politiets efterforskning.

Betjentene går dog ad flere veje i forsøget på at indkredse den person, som stod bag truslen. Også konkrete personer har efterforskerne kig på.

Om truslen skulle forstås som en henvisning til en bombe eller til et skyderi, har politiet ikke lagt sig fast på.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
»Aarhus virker som en 17-årig teenager, der har fået øje på sig selv i spejlet og tænker: Jeg er egentlig ret lækker«
Selv om der foregår ”lige lovlig meget selvspejling” i øjeblikket, er Aarhus på vej mod noget rigtig godt, hvis man spørger journalist Stig Olesen og fotograf Carsten Ingemann. De har netop udgivet vandrebogen ”Åh Aarhus”, der på ironisk vis forsøger at afdække dna’et i den by, som på en og samme tid giver dem lyst til at juble og krumme tæer. Og makkerparret holder ikke igen – hverken i forhold til fordommene, stereotyperne eller byens skud forbi mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her