*

Politi og retsvæsen

Blå bog: Yahya Hassan anholdt og sigtet i skudsag

Yahya Hassan er mandag anholdt og sigtet for skyderi i Aarhus. Læs mere om den 20-årige digter her.

Navn: Yahya Hassan.

Alder: 20 år.

Fødested: Aarhus, søn af palæstinensiske flygtninge.

* 17. oktober 2013 udgav han sin første digtsamling "Yahya Hassan", hvori han kritiserer sine forældres generation af indvandrere. Det er den bedst sælgende debutdigtsamling i danmarkshistorien.

* Yahya Hassan blev overfaldet på Københavns Hovedbanegård om aftenen 18. november 2013. Overfaldsmanden blev idømt fem måneders fængsel.

* I marts 2015 fandt retten Yahya Hassan skyldig i at have slået en ung mand i forbindelse med en bytur i Aarhus i februar sidste år. Hassan blev senere frifundet af Vestre Landsret.

* 7. april 2015 offentliggjorde Hassan sit folketingskandidatur for Nationalpartiet.

* Hassan opstillede til folketingsvalget i 2015 som løsgænger i Østjyllands Storkreds, da Nationalpartiet endnu ikke havde samlet tilstrækkelig mange vælgererklæringer. Hassan blev ikke valgt. Han fik 944 stemmer.

* 9. februar 2016 oplyste Nationalpartiet, at Yahya Hassan ekskluderes fra partiet efter "den seneste tids tumult". Det skete, efter at Hassan ifølge flere medier var blevet anholdt for narkokørsel.

* I et interview med avisen Metroxpress 17. marts 2016 fortæller Yahya Hassan, at han er blevet forsøgt myrdet tre gange inden for de seneste to måneder. Han siger i interviewet, at det er hans islamkritiske digtsamling, der har "antændt nogle ting i visse kriminelle kredse".

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Fremtidssikring: Den skæve boligskat består

Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mente, at forskellig skat for ens huse var »for dårligt«, så vil en skatterabat i overgangen til et nyt vurderingssystem fastholde den forskel. Det viser et regeringsnotat.
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her