*

Her er bedst at bo
Politi og retsvæsen

Dommer skjuler mistænkte fra Scandinavian Star-brande

Pensioneret skibsinspektør opdaterer politiet om sin viden om dødsbrande på færgen Scandinavian Star.

Scandinavian Star Arkivfoto: Carsten Ingemann

Det er for tidligt at offentliggøre navnene på de personer, som en pensioneret skibsinspektør beskylder for at stå bag dødsbrandene på færgen Scandinavian Star.

Det fastslår en dommer onsdag eftermiddag i Københavns Byret.

Dermed imødekommer retten en anmodning fra både norsk og dansk politi, som mener, at offentliggørelse af navnene risikerer at forpurre efterforskningen af den 26 år gamle katastrofe.

- En eventuel udpegning af en gerningsmand vil kunne hindre, at vi finder ud af, hvor den person opholder sig. Der foregår en bredspektret efterforskning i mange verdensdele, siger politiadvokat Hanne Fauske fra Oslo Politi.

Skibsinspektør: Jeg smed guldkorn ud om Scandinavian Star

Hertil kommer den krænkelse, som potentielle gerningsmænd kan blive udsat for ved offentlig eksponering.

- Der er et hensyn at tage til dem, der i givet fald bliver udpeget. Særligt hvis det viser sig, at der ikke er grund til at rejse sigtelser, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi.

Anledningen til onsdagens retsmøde er, at skibsinspektør Flemming Thue Jensen efter 26 års tavshed for nylig valgte at stå frem i medierne og fortælle om sine mistanker i sagen.

Han mener, at besætningsmedlemmer med vilje saboterede skibet og startede de brande, der dræbte 159 personer.

For de norske efterforskere var oplysningen tilsyneladende ny, og derfor afhøres Thue Jensen nu ved en såkaldt indenretlig afhøring.

Det indebærer, at en dommer overværer afhøringen og dikterer svarene til retsbogen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Finansverdenens jægersoldater

Ole T. Krogsgaard, direktør, Gentofte
På slagmarken er jægersoldaterne kampstyrkens elite. Men også i den finansielle verden opererer elitestyrker. Her er et indblik i deres metoder.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her