*

Politi og retsvæsen

Årvågne borgere fanger flittig cykeltyv

En 20-årig mand, der havde stjålet fem cykler, blev natten til søndag overmandet af vidner i Aalborg.

To unge mænds planer om at tjene penge på cykeltyverier, blev natten til søndag forpurret af et par vidner, der fik overmandet og tilbageholdt den ene af mændene.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

Vidnerne bemærkede lørdag aften flere cykler, der var sat til side i en baggård ved Hasserisgade og Kirkegårdsgade i Aalborg. Cyklerne var låst sammen med en lang kædelås.

Ved 01-tiden bemærkede de, at der var dukket to mænd op ved cyklerne.

- De løber hen og forsøger at tilbageholde dem. Det lykkedes den ene at stikke af på en cykel, mens den anden snublede og blev tilbageholdt, til vi nåede frem, siger vagtchef Mogens Hougesen.

Det viste sig, at der havde været i alt fem cykler, men det lykkedes altså den ene af cykeltyvene at stikke af på en af dem.

Overfor politiet erkendte den 20-årige mand, der blev anholdt, at cyklerne var stjålet i området, og at det var hensigten at sælge cyklerne videre til andre. Søndag morgen er den anden mand endnu ikke anholdt.

- Men vi ved, hvem han er, siger Mogens Hougesen.

I de senere år har der været flere eksempler på grove organiserede cykeltyverier. Således blev en cykelhandler i København i sommer afsløret med mellem 250 og 400 stjålne cykler på lager.

Nordjyllands Politi mener umiddelbart ikke, at der er tale om organiseret cykeltyveri i den aktuelle sag.

- Det er mit indtryk, at de to har været i bekneb for penge og så har tænkt, at det var en god måde at lave lidt penge på, forklarer vagtchefen.

I øvrigt viser tal fra Danmarks Statistik, at antallet af cykeltyverier er faldet voldsomt i de senere år.

I første halvår af 2015 har politiet modtaget knap 25.500 anmeldelser om tyveri af cykler. Det er et fald på cirka 3000 i forhold til samme periode året før.

Og for tyve år siden - i første halvdel af 1995 - blev der stjålet 57.790 cykler. Det er flere end dobbelt så mange tyverier sammenlignet med sidste år.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Top 10: Her er de dyreste liebhaver-sommerhuse på Danmarks guldkyst
Mellem Tisvildeleje og Hornbæk i Nordsjælland ligger landets suverænt dyreste sommerhuse. Er du klar til at smide et stort millionbeløb efter en nyt sommerresidens, er der her garanti for ren liebhaver-luksus. 
Se flere
I erindringslejligheden kan et liv ændre sig ved synet af en tæppebanker
I februar modtog museumslærer ved Den Gamle By Henning Lindberg en pris for sit og museets erindringsforløb for mennesker med demens. Erindringslejligheden besøges hvert år af 1.500 demente - blandt dem er Eigil, Asta og Ellen, som du kan møde her. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her