*

Politi og retsvæsen

Advokat kendes skyldig i medvirken til skattesnyd

Københavns Byret idømmer advokat 60 dages betinget fængsel. Klient ville snyde skat for en kvart million.

En advokat er torsdag blevet dømt for at hjælpe sin klient med at snyde skattevæsenet.

Københavns Byret har fastsat straffen til fængsel i 60 dage, som dog er blevet gjort betinget.

I sagen havde Bagmandspolitiet krævet som en ekstra straf, at advokaten skulle frakendes retten til at være advokat i tre år.

Men på dette punkt er den tiltalte blevet frifundet, oplyses det i byretten.

Sagen går seks år tilbage. Advokaten var tiltalt for som vitterlighedsvidne at have bevidnet, at to kautionserklæringer om en Porsche og en BMW blev tilbagedateret.

Erklæringerne var dateret 1. december 2009, og formålet med dem var at give selskabet, der købte bilerne, mulighed for at afskrive på bilerne i indkomståret 2009, selv om de reelt først var købt i 2010, oplyser anklagemyndigheden.

Med daterings-manøvren forsøgte advokatens klient at unddrage det offentlige 278.000 kroner i skat.

Senere - i 2012 - bekræftede advokaten i et brev erklæringernes indhold, og den oplysning indgik i en klagesag ved et skatteankenævn.

I byretten har såvel advokaten som hans klient nægtet sig skyldige, men har altså ikke kunnet overbevis domsmandsretten. Ud over betinget fængsel er klienten idømt en tillægsbøde på 278.000 kroner.

- Der er taget betænkningstid, siger mændenes forsvarer, advokat Lars Henriksen, torsdag til spørgsmålet om, hvorvidt dommen vil blive anket.

Hos anklagemyndigheden udtrykker vicestatsadvokat Per Fiig fra Bagmandspolitiet (SØIK) tilfredshed med dommen.

- Dommen understreger, at der håndhæves et strengt strafansvar, når professionelle rådgivere misbruger deres særlige stilling og medvirker til deres klienters kriminalitet, siger Per Fiig,

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Mere leg eller mere læring?

Jyllands-Posten har spurgt forældre og personale i daginstitutionen Dragen i Skanderborg, om der er brug for mere leg og mindre læring.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Fra ingen til 126 anmeldelser om løsnede hjulbolte
Siden årsskiftet har 126 bilejere anmeldt løsnede hjulbolte til Østjyllands Politi, som har svært ved at gøre noget ved problemet. Autoværksteder i Aarhus melder om et stigende salg af låsebolte. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her