*

Politi og retsvæsen

Patroner fra synagogedrab matcher ammunition hos tiltalt

Beslaglagt ammunition hos tiltalt er identisk med afskudte patronhylstre fundet ved synagoge.

GONZALES PHOTO KIM MATTHÄI LELAND

- Det her er vigtigt.

Sådan siger anklager Sidsel Klixbüll torsdag i Københavns Byret i sin fremlæggelse af sagen mod fire mænd, der er tiltalt for medvirken til terror.

Anklageren beder dommere og nævninge spidse ører omkring nogle helt særlige detaljer i sagen - detaljer om fabrikatet af nogle patronhylstre og noget ubrugt ammunition.

Efter drabet på Dan Uzan ved synagogen, hvor to politifolk blev såret, blev der fundet ni patronhylstre.

De tekniske undersøgelser har vist, at de tre var af mærket CBC Luger, mens to var af mærket Geco.

Ammunition af præcis de samme mærker blev beslaglagt i forbindelse med, at 31-årige MR blev anholdt 19. marts sidste år, altså godt en måned efter angrebene på kulturhuset Krudttønden og synagogen.

Sidsel Klixbüll fortæller, at Luger-ammunitionen hos MR var 47 patroner, som lå i en 50-stykspakke. Æsken lå i et overskab i køkkenet i MR's hjem på Skovløbervej i Københavns Nordvestkvarter.

- Det stemmer altså overens, at der mangler tre i pakken, og at der blev fundet tre på stedet (synagogen, red.), lyder det fra Sidsel Klixbüll.

Hos MR fandt politiet desuden 10 Geco-patroner. De lå i en iPhone-æske på en hylde under sofabordet i stuen i lejligheden.

Sidsel Klixbüll fortæller desuden, at der er fundet to Geco-patronhylstre på Svanevej på det sted, hvor Omar el-Hussein blev dræbt i en skudveksling med politiet.

Patronhylstrene er ifølge tekniske undersøgelser blevet affyret fra el-Husseins ene pistol.

- Jeg skal dog understrege, at begge typer ammunition ikke er ualmindelige, fortæller Sidsel Klixbüll.

Den bemærkning får MR til at reagere.

- Vil du sige det igen, anklager. Jeg kunne ikke høre det, lyder det fra den tiltalte.

De fire tiltalte nægter sig alle skyldige i anklagerne om medvirken til terror. Der ventes at falde dom i sagen til september.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her