*

Politi og retsvæsen

Sønderjyde vil tilstå at have drevet kæmpe krudtfabrik

2,2 tons eksplosiver var fangsten, da myndigheder afslørede illegal fyrværkerifabrik ved Rødding.

En mand fra Rødding er tilsyneladende parat til at tilstå, at han på en ejendom har drevet en stor, ulovlig fyrværkerifabrik.

I december blev han anholdt og derefter varetægtsfængslet, men på mandag ventes han i et retsmøde i Esbjerg at erkende overtrædelse af fyrværkeriloven.

Politiets sigtelse ligner et overvældende katalog over krudt i forskellige former.

For eksempel skal manden have opbevaret ikke mindre end 1.339 krysantemumbomber. Det fremgår af en såkaldt retsmødebegæring, som Ritzau har modtaget torsdag.

Dertil kommer 129.000 såkaldte fire-crackers, 36.000 kanonslag og adskillige kasser med romerlys, batterier og andet.

Alt i alt mener eksperter, at nettomængden af eksplosiver er oppe på 2,2 tons.

I politiets papir beskyldes manden for at have fremstillet størstedelen af fyrværkeriet på egen hånd. Det har han også tidligere gjort.

I 2011 blev han således idømt fængsel i et år. Netop ubetinget frihedsstraf er også det resultat, som anklagemyndigheden går efter i mandagens retsmøde.

Da lageret blev afsløret på landejendommen i december, rykkede Hærens Ammunitionsryddere ud til adressen, og det samme gjorde Beredskabsstyrelsen.

Aktionen var så omfattende, at myndighederne besluttede blandt andet at afspærre en vej.

En del af sagerne var så farlige at transportere, at ammunitionsryddere besluttede at sprænge dem væk på stedet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Sådan skabte familien Lykke en strandvejsvilla, der forandrede familiens liv
Familien Lykke boede i otte år i deres hus ved Strandvejen i Køge, før de opførte den tilbygning, som forvandlede et småt og ordinært hus til et rummeligt og moderne hjem. 
Se flere
Det store ikon for byen
Byhistorie: Aarhus Rådhus fremtræder som en sjælden vellykket bygning, der er blevet en del af det aarhusianske dna. Sådan tegnede det ikke, da huset skulle bygges, og borgerne forlangte et rigtigt rådhus mmed tårn. Dette er historien om rådhuset, der fylder 75 år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her