*

 

Politi og retsvæsen

Sønderjyde vil tilstå at have drevet kæmpe krudtfabrik

2,2 tons eksplosiver var fangsten, da myndigheder afslørede illegal fyrværkerifabrik ved Rødding.

En mand fra Rødding er tilsyneladende parat til at tilstå, at han på en ejendom har drevet en stor, ulovlig fyrværkerifabrik.

I december blev han anholdt og derefter varetægtsfængslet, men på mandag ventes han i et retsmøde i Esbjerg at erkende overtrædelse af fyrværkeriloven.

Politiets sigtelse ligner et overvældende katalog over krudt i forskellige former.

For eksempel skal manden have opbevaret ikke mindre end 1.339 krysantemumbomber. Det fremgår af en såkaldt retsmødebegæring, som Ritzau har modtaget torsdag.

Dertil kommer 129.000 såkaldte fire-crackers, 36.000 kanonslag og adskillige kasser med romerlys, batterier og andet.

Alt i alt mener eksperter, at nettomængden af eksplosiver er oppe på 2,2 tons.

I politiets papir beskyldes manden for at have fremstillet størstedelen af fyrværkeriet på egen hånd. Det har han også tidligere gjort.

I 2011 blev han således idømt fængsel i et år. Netop ubetinget frihedsstraf er også det resultat, som anklagemyndigheden går efter i mandagens retsmøde.

Da lageret blev afsløret på landejendommen i december, rykkede Hærens Ammunitionsryddere ud til adressen, og det samme gjorde Beredskabsstyrelsen.

Aktionen var så omfattende, at myndighederne besluttede blandt andet at afspærre en vej.

En del af sagerne var så farlige at transportere, at ammunitionsryddere besluttede at sprænge dem væk på stedet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Nekrolog: Jammerbugtens sjæl forsvandt i flammerne

Med branden på Svinkløv Badehotel har området mistet en ikonisk attraktion, mener flere. Det blev bygget mod alle odds for godt 90 år siden - mandag ved ruinerne lød det, som om at nordjyderne havde taget hotellet til sig.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her