*

Politi og retsvæsen

Sønderjyde vil tilstå at have drevet kæmpe krudtfabrik

2,2 tons eksplosiver var fangsten, da myndigheder afslørede illegal fyrværkerifabrik ved Rødding.

En mand fra Rødding er tilsyneladende parat til at tilstå, at han på en ejendom har drevet en stor, ulovlig fyrværkerifabrik.

I december blev han anholdt og derefter varetægtsfængslet, men på mandag ventes han i et retsmøde i Esbjerg at erkende overtrædelse af fyrværkeriloven.

Politiets sigtelse ligner et overvældende katalog over krudt i forskellige former.

For eksempel skal manden have opbevaret ikke mindre end 1.339 krysantemumbomber. Det fremgår af en såkaldt retsmødebegæring, som Ritzau har modtaget torsdag.

Dertil kommer 129.000 såkaldte fire-crackers, 36.000 kanonslag og adskillige kasser med romerlys, batterier og andet.

Alt i alt mener eksperter, at nettomængden af eksplosiver er oppe på 2,2 tons.

I politiets papir beskyldes manden for at have fremstillet størstedelen af fyrværkeriet på egen hånd. Det har han også tidligere gjort.

I 2011 blev han således idømt fængsel i et år. Netop ubetinget frihedsstraf er også det resultat, som anklagemyndigheden går efter i mandagens retsmøde.

Da lageret blev afsløret på landejendommen i december, rykkede Hærens Ammunitionsryddere ud til adressen, og det samme gjorde Beredskabsstyrelsen.

Aktionen var så omfattende, at myndighederne besluttede blandt andet at afspærre en vej.

En del af sagerne var så farlige at transportere, at ammunitionsryddere besluttede at sprænge dem væk på stedet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Alene hjemme

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her, og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Det skal du vide, før du vælger p-piller fra
Mange kvinder vælger i disse år p-pillerne fra, men der er ingen grund til bekymring, lyder det fra lægerne. Så længe du kender til nogle helt basale fakta. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her