*

Politi og retsvæsen

Kvinde frifundet for drabsforsøg i sommerhus

Byretsdom på fængsel i seks år ændres til 10 måneder i Østre Landsret. Mand blev stukket i maven i Odsherred.

Et knivstik i maven på en midaldrende mand i Odsherred var slet ikke så farligt som først antaget. Og forbrydelsen var ikke et forsøg på at dræbe.

Det er konklusionen i en dom, som Østre Landsret torsdag har afsagt.

46-årige Pia Valentin Græm var tiltalt for forsøg på manddrab, fordi hun havde stukket manden, hendes daværende kæreste, i maven med kniven.

Den anklage fandt Retten i Holbæk i november sidste år bevist, men torsdag er hun blevet frifundet, oplyser kvindens forsvarer.

I stedet er kvinden blevet fundet skyldig i grov vold og straffes med 10 måneder - hvilket er milevidt fra byrettens dom på fængsel i seks år.

- Både Pia Græm og den tilstedeværende familie var tydeligt lettede over afgørelsen, siger advokat Peter Secher Schmidt.

Under sagen har han fremlagt tyske og sydafrikanske undersøgelser, som viser, at det ikke er sandsynligt, at et enkelt stik i maven medfører livsfare.

Knivstikket var ikke dybere end halvanden til to centimeter dybt, oplyser Peter Secher Schmidt.

Volden fandt sted en nat sidste forår i et sommerhus i Hønsinge Lyng. Forinden havde manden truet hende med en kniv, er det tidligere kommet frem.

I øvrigt var der uenighed i Retten i Holbæk, da straffesagen i første omgang blev afgjort.

Her mente et mindretal, at tiltalen om drabsforsøg ikke var bevist, og netop det resultat er Østre Landsret torsdag altså også kommet frem til.

Efter dommen er hun blevet løsladt. Kvinden har siddet frihedsberøvet næsten to måneder ud over den straf, hun er blevet idømt.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere
Danskerne og en brasilianer var vilde med optoget
Vikingerneskibene og storheden af optoget i åbningsceremonien for Aarhus 2017 får ros. Victor Barochelli fra Brasilien føler sig som en viking. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her