*

 

Politi og retsvæsen

34 patienter skal vidne mod bedragerianklaget læge

En læge risikerer både at miste retten til at praktisere og at komme i fængsel for forsømmelse og svindel.

Samtaleterapi, depressionstest, behandling for betændelse, sår, knoglebrud og væske eller luft i mellemøret.

En 49-årig læge fra Kalundborg er anklaget for at have modtaget betaling for en lang række behandlinger, som angiveligt aldrig har fundet sted, eller som hun ikke burde betales for af regionen.

Sagen er torsdag begyndt ved retten i Holbæk. Der er afsat otte dage til at behandle sagen, og i alt 34 patienter skal vinde mod lægen, som nægter sig skyldig. Hun er tiltalt for at have bedraget for 1,2 millioner kroner.

Det var Region Sjælland, der i 2012 meldte lægen til politiet. Ifølge anklager Signe Egsgaard tog lægen sig langt hyppigere betalt for en række ydelser end regionens andre læger.

Blandt andet skal lægen 1744 procent hyppigere end den gennemsnitlige læge have taget sig betalt for at have udfyldt et skema, som man bruger til at diagnosticere depression.

- Jeg havde mange depressive patienter. Hvorfor ved jeg ikke, forklarer lægen torsdag i retten.

Hun overtog sine patienter fra regionen, da hun i 2011 åbnede sin egen praksis.

Patienterne var blevet behandlet af vikarer, og derfor var der ikke styr på tingene, forklarer lægen.

- De havde ikke fået ordentlig lægehjælp, siger hun.

Ud over bedrageri er lægen også tiltalt for at have udført "grovere og gentagne forsømmelser" i behandlingen af syv patienter.

Hun skal blandt andet over længere perioder hyppigt have givet patienter stærk smertestillende medicin, som er vanedannede, og have givet medicin mod sygdomme uden at have undersøgt patienterne tilstrækkeligt.

Desuden skal hun ikke have været grundig nok, når hun skrev i patienternes journal.

Ud over patienter skal politiets efterforskere, tidligere ansatte i lægernes praksis samt medarbejdere i Region Sjælland og Sundhedsstyrelsen vidne i sagen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Biler
Hvem siger, at en familiebus skal være småtrist i designet?
Renault Scenic var en revolution for 20 år siden. I fjerde generation handler det mest om forførende former og rolig videreudvikling af MPV’en som biltype. 
Se flere
Bolig
Ny trend: Mormorsyssel på vej tilbage i moderne og humoristisk udgave
De traditionelle blomstermønstre er passé og erstattes af moderne design med et tvist af humor. Og færdige broderikit og kurser i korssting går som varmt brød, viser tendensen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her