*

Politi og retsvæsen

Terrortiltalte tilstår at have haft mobiler og patroner

To terrortiltalte vil kun give mindre indrømmelser ved terrorsags begyndelse i byretten.

Retssagen mod Omar El-Husseins venner, der er tiltalt for medvirken til terror, blev torsdag morgen indledt ved Københavns Byret under et betydeligt sikkerhedsopbud. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Fire mænd nægter sig torsdag skyldige i alvorlige anklager om medvirken til terror, men to af mændene erkender mindre forbrydelser.

Tilståelserne er faldet i Københavns Byret, som netop har indledt sagen mod de fire. De er anklaget for at have bistået Omar el-Hussein med drab og drabsforsøg, som ifølge anklagemyndighedens skal ses som terror.

Tilståelserne drejer sig om besiddelse af mobiltelefoner i arresthusene i Ringsted og Køge. Derudover har den ene tiltalte erkendt at have været i besiddelse af 57 stykker ammunition i form af patroner.

Fire mænd på 20, 23, 16 og 31 år er i sagen tiltalt for medvirken til terror.

Det er Omar el-Husseins drab på 37-årige Dan Uzan og skud mod to politifolk ved synagogen i Krystalgade, som anklagemyndigheden vil gøre mændene medansvarlige for

Angrebene skete natten til 15. februar sidste år, efter at el-Hussein havde angrebet et debatarrangement på kulturhuset Krudttønden på Østerbro. Her blev filmmanden Finn Nørgaard dræbt, og en stribe politifolk blev såret.

De fire er tiltalt for at have givet Omar el-Hussein en hættetrøje, en skuldertaske og ammunition af mærkerne Geco og CBC Luger. Derudover har de betalt for el-Husseins brug af en computer på en internetcafé.

Det hele er foregået efter angrebet på Krudttønden og inden angrebet på Synagogen.

Anklagemyndigheden mener, at mændenes handlinger skal anses som bistand til el-Husseins angreb ved synagogen.

Samtidig mener anklagemyndigheden, at mændenes handlinger har tilskyndet Omar el-Hussein til at gennemføre angrebet. Og derfor bør de dømmes for medvirken til terror.

Det er den 31-årige, som erkender at have været i besiddelse af ammunitionen i sagen.

Patronerne er af mærkerne Geco og CBC Luger. Han erkender også at have været i besiddelse af tre mobiltelefoner og 1,3 gram hash i arresten.

Den 20-årige erkender at have været i besiddelse af én mobiltelefon.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Modsvar fra gymnasieelev: Nej, vi er luddovne og umotiverede

Nikolaj Holst Sandvad, Multebærvej 32, Sabro
Jeg vil vove at påstå, at langt størstedelen af de unge som opfatter sig selv som en udsat gruppe under angreb, blot er dovne og ikke egnede til at gå i gymnasiet.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
På snescooter i de nordnorske bjerge
De store hvide bjergtinder og åbne, tilfrosne åer giver det nordlige Norge en alsidig og ubehersket natur. En ubehersket natur, som man for alvor fornemmer bag rattet på en snescooter. 
Se flere
Biler
Se flere
Bolig
Hvad gør du, hvis trægulvet knirker?
Knirkende gulvbrædder kan være irriterende, men de er heldigvis relativt lette at reparere, hvis hele gulvet ikke skal skiftes. Få et godt tip her fra Bolius. 
Se flere
På snescooter i de nordnorske bjerge
De store hvide bjergtinder og åbne, tilfrosne åer giver det nordlige Norge en alsidig og ubehersket natur. En ubehersket natur, som man for alvor fornemmer bag rattet på en snescooter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her