*

Politi og retsvæsen

Rambuktyve i Ringe fik to års fængsel med millionkrav

I december 2015 kørte to mænd en gummiged ind i Danske Bank i Ringe og slap væk med 1,1 million kroner.

To mænd er onsdag blevet idømt fængselsstraffe for at udføre et rambuktyveri med en 35 ton tung gummiged mod Danske Bank i Ringe natten til 1. december sidste år.

Det skriver fyens.dk, som er til stede i Retten i Svendborg.

36-årige Ronni Damgaard blev idømt to år og tre måneders fængsel, mens 47-årige Carsten Bech får to års fængsel for forbrydelsen. Begge mænd modtager dommen.

Rambuktyveriet, som blev udført med en stjålet gummiged i december sidste år, medførte omfattende ødelæggelser på bygningens facade og på den nærliggende Café Wessel.

Der foreligger et samlet erstatningskrav på cirka en million kroner.

Ronni Damgaard og Carsten Bech blev nogle timer efter kuppet fundet på en adresse i Kværndrup, hvor de var i gang med at bryde hæveautomaten op. Den indeholdt 1,1 million kroner.

Mændene var også tiltalt for at lægge partisansøm ud på vejene, hvilket gjorde, at en personbil punkterede, for at stjæle gummigeden og for at overtræde færdselsloven, våbenloven og loven om euforiserende stoffer.

De tilstod ifølge fyens.dk langt de fleste forhold under retssagen.

Ejeren af Café Wessel, Jeppe Valentin, så hele optrinnet den nat, hvor rambuktyveriet fandt sted. Han har tidligere fortalt fyens.dk, at forbrydelsen tog seks minutter. Efter hans ur var politiet fremme efter 20 minutter.

Efter hændelsen blev både Danske Bank-bygningen og Café Wessel-bygningen stivet af for at forhindre, at de styrtede sammen.

Otte beboere, der boede ovenpå Danske Bank, blev evakueret umiddelbart efter rambuktyveriet. De fleste af dem kunne ifølge fyens.dk vende hjem igen om aftenen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Sådan bliver din cykelferie en succes
Hvilken cykel er bedst, og hvad skal jeg egentlig pakke ned i tasken? Få her rådene til, hvordan du forbereder dig på din cykelferie. 
Se flere
Ekspert: Fransk forbud mod arbejdsmails uden for kontortid er ikke vejen frem
Selvom det er »fristende« at lovgive imod mails fra chefen i fritiden, så er det andre tiltag, der skal til for at komme arbejdsrelateret stress til livs, vurderer ekspert. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her