*

Politi og retsvæsen

Terrortiltalte anklages nu også for ulovlige telefoner

Omar el-Husseins påståede hjælpere kan ikke anklages for at have haft telefoner, som politiet aflyttede.

Flere af de mænd, der er tiltalt for medvirken til terror ved at hjælpe Omar el-Hussein, bliver nu også anklaget for at have været i besiddelse af mobiltelefoner, mens de har siddet varetægtsfængslet.

Det bekræfter statsadvokaten i København Lise-Lotte Nilas overfor Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekræfte, at der er skrevet et revideret anklageskrift, som for få dage siden er blevet forkyndt for de tiltalte. Det omfatter overtrædelser af straffelovens paragraf 124 om besiddelse af mobiltelefoner i fængslet, siger Lise-Lotte Nilas.

Københavns Byret indleder på torsdag i næste uge sagen mod fire mænd, der er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein, da han for et år siden angreb kulturhuset Krudttønden og synagogen i København.

Justitsminister Søren Pind (V) offentliggjorde fredag en redegørelse, der viser, at de fængslede i sagen har haft adgang til i hvert fald 12 mobiltelefoner.

Men de kan ikke tiltales for besiddelse af dem alle sammen.

En del af telefonerne har nemlig været aflyttet af politiet efter dommerkendelser, og de tiltalte vil ikke blive retsforfulgt for de ulovlige mobiler, som politiet har lyttet med på, skriver eb.dk.

- Det fremgår af forarbejderne til straffelovens paragraf 124, at man ikke kan straffes for at have benyttet en mobiltelefon, hvis den har været aflyttet af politiet, siger Lise-Lotte Nilas til Ekstra Bladet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Lørdag den 14. februar ramte et terrorangreb København. I løbet af 16 timer blev to civile dræbt og fem politibetjente såret, inden gerningsmanden blev skudt og dræbt af politiet.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her