*

Politi og retsvæsen

Anklager: Otte års fængsel til revolvermand fra Field's

Anklageren mener, at der er flere skærpende omstændighed i sagen vedrørende et skyderi i Field's sidste år.

Anklager hos Københavns Politi, Tomas Hugger, påstår torsdag i Københavns Byret mellem halvandet og otte års fængsel til de dømte i Field's-sagen.

De to personer på 20 og 28 år, som er kendt skyldige i forsøg på manddrab, skal i følge anklageren idømmes otte års fængsel og betinget udvises af Danmark.

- Et drabsforsøg på én person koster som udgangspunkt seks års fængsel, men det er skærpende omstændigheder, at der her er tale om to gerningsmænd, en person rammes i ryggen med et kraftigt våben, og at der skydes mod fire personer, siger anklageren.

Anklagemyndigheden påstår desuden, at en af de andre dømte, en 20-årig mand, også skal udvises betinget og have to år i fængsel.

18. marts 2015 kom det til en konfrontation mellem to grupperinger i storcentret Field's på Amager, som udviklede sig til en skudduel i centrets parkeringskælder.

Ni mænd deltog på den ene eller anden måde, men kun to personer affyrede skud.

Anklagemyndigheden valgte at tiltale alle ni for forsøg på manddrab, men torsdag blev kun to af de tiltalte dømt for det forhold.

Et af skuddene ramte en mand i ryggen, og gjorde ham lam fra livet og ned, og et andet skud ramte en i armen. De resterende fem af de syv skud ramte ikke nogen og blev afgivet i nødværge, vurderer retten.

Alle ni er kendt skyldige i overtrædelse af våbenloven og for at true den anden gruppering.

Grupperne mødte op i storcentret iført skudsikre veste og med våben i form af knive, en pistol og en revolver.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Aarhus OPDATERET KL. 22:23

Det sagde bang, og så var vi kulturhovedstad

Nu er det sket: Rådhustårnet strålede i et stort lysshow, og gaderne rungede af musikalske indslag, da åbningsshowet gennem byens gader lørdag aften skød kulturhovedstadsåret i gang for hele byen.
Annonce
Annonce
Indland

Fremtidssikring: Den skæve boligskat består

Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mente, at forskellig skat for ens huse var »for dårligt«, så vil en skatterabat i overgangen til et nyt vurderingssystem fastholde den forskel. Det viser et regeringsnotat.
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her