*

 

Politi og retsvæsen

Dom: Slip for p-afgift ved at skjule chaufførens navn

Man er ikke forpligtet til at afsløre føreren af en ulovligt parkeret bil. Derfor slipper mand for p-afgift.

Tal fra kommunens parkeringsafdeling viser, at der på 35 dage frem til den 27. oktober blev udstedt 79 parkeringsafgifter à 510 kr. til ejere af biler med forbrændingsmotor, som parkerede på de særligt afmærkede p-pladser til elbiler. Arkivfoto: Finn Frandsen

En fritidslandmand og bilejer fra Herning slipper for at betale en p-afgift på 590 kroner, selv om det bevisligt var hans bil, der holdt ulovligt parkeret i Herning en søndag eftermiddag i september 2013.

Manden erkendte, at det var familiens bil, der holdt på p-pladsen, og da han var registreret som bruger, mente EuroPark, at han skulle betale.

Men, sagde p-synderen, jeg var ikke i byen den dag, og jeg har ikke pligt til at oplyse, hvem der kørte bilen.

Han nægtede derfor at betale, og nu har Vestre Landsret afgjort, at det er helt i orden.

Ifølge landsretten har han nemlig ikke pligt til at oplyse, hvem føreren af hans bil var. Det er EuroParks opgave at bevise, at han rent faktisk havde parkeret bilen.

Han kunne føre naboen som vidne til, at han den selvsamme eftermiddag havde kørt på naboens mark for at harve hele dagen, og da man jo ikke kan være to steder på en gang, kan han ikke både harve og køre bil.

I retten forklarede manden, at bilen bruges af hele familien, og at man ikke plejer at spørge, før man tager den. Han afviste at oplyse, hvem i familien der kan være kørt til Herning den pågældende søndag.

Vestre Landsret har derfor med stemmerne to mod én stadfæstet byrettens dom.

Da sagen blev afgjort på skriftligt grundlag, skal ingen af parterne betale sagens omkostninger.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Et liv uden sex?

Mange par lever et liv uden sex. Men hvad gør det egentlig ved os, hvis vi aldrig dyrker sex? Og skal man droppe et godt forhold, hvis man ikke kan finde ud af sex-delen?
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Gennemtænkt til mindste detalje: Her er huset, der kun koster 500 kr. i drift om måneden
Byg som Sofie og Peter Thrane-Nielsen, og få et passivhus, hvor varmeregnskab og vedligeholdelseskrav er noget nær nul. Boligen er nu nomineret til IdéPrisen 2016. 
Se flere
»Så kan de også lige se blonden på kjolen – og blondinen selv«
Birthe Kjær er et sikkert hit på festivaler i hele landet og blandt grandprix-fans, der stadig har ”Vi maler byen rød” fra 1989 på deres topti. Nu er hun til Aarhus Festuge, hvor hun vil helt tæt på sit publikum. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her