*

Politi og retsvæsen

Anklager opgiver tiltale mod den yngste i terrorsagen

Anklagemyndigheden har formelt opgivet at tiltale den yngste person i sagen om angrebene i København.

Anklagemyndigheden har tirsdag formelt opgivet at tiltale den yngste person i sagen om angrebene ved Krudttønden og synagogen i København.

Den 19-årige mand skal altså ikke anklages for medvirken til de drab og drabsforsøg, som Omar el-Hussein begik i februar sidste år.

Beslutningen var ventet, fordi den unge mand blev løsladt af anklagemyndigheden for godt en måned siden, 21. januar.

- Det er en afgørelse, som var forventet, men den var ventet noget tidligere, siger den unges mands forsvarer, advokat Niels Christian Strauss, til Ritzau.

Minister anklages for »fatalt svigt« efter mobilfund nr. otte i terrorsag

Statsadvokatens begrundelse for at opgive sigtelsen er, at man ikke forventer, at han vil blive fundet skyldig.

Men sådan har situationen været igennem hele varetægtsfængslingen, som har strakt sig over cirka 11 måneder, mener advokaten.

- Det undrer mig såre, at man har fastholdt den sigtelse i mere end et år, når der ikke har været noget grundlag, siger han.

Nu kommer et større erstatningskrav.

- Det er kun et lille plaster på såret. Min klient har mistet sin læreplads og har fået stjålet et år af sit liv. Han er blevet meget psykisk påvirket af fængslingen, siger advokat Niels Christian Strauss.

Sagen viser ifølge advokaten, at dommere i Danmark generelt er ivrige efter at varetægtsfængsle de mennesker, som politiet sigter.

- Det er alt for nemt, mener advokaten.

De andre fire, der har været sigtet i sagen, er blevet tiltalt for medvirken til terror i forbindelse med angrebet ved synagogen, hvor vagten Dan Uzan blev dræbt, og hvor to politifolk blev såret. Nævningesagen indledes 10. marts i Københavns Byret.

Ifølge anklagen opildnede de Omar el-Hussein og hjalp ham forud for de blodige handlinger, som kunne "tilføje Danmark alvorlig skade." De nægter sig skyldige.

Den 19-årige kan dog fortsat blive tiltalt - men for noget, der i sammenhængen virker bagatelagtigt.

Eksperter sår tvivl om Pinds ønskede overvågningsmetode

Københavns Politi skal afgøre, om han skal tiltales for at have haft en mobiltelefon i arresthuset, hvor han var fængslet, og for besiddelse af en kniv.

Spørgsmålet er, om anklagemyndigheden vil indkalde den 19-årige som vidne i nævningesagen.

- Det er ikke sikkert, lyder svaret fra senioranklager Bo Bjerregaard hos Statsadvokaten i København.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere
Analyse: Godt nyt fra den danske lejr, men Ungarn er ingen ønskemodstander
Danmark kan godt få problemer med de fysisk stærke ungarske spillere. Det er lidt overraskende, at Ungarn lader René Toft spille, lyder det fra JP's udsendte medarbejder Mikkel Hammer-Hansen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her