*

Politi og retsvæsen

Indbrudstyve gik efter designermøbler og dyre biler

To mænd har ved Retten i Næstved fået fængselsstraffe for en stribe organiserede villaindbrud på Sjælland.

Retten i Næstved har idømt to mænd fængselsstraffe på op til to års fængsel for en stribe organiserede villaindbrud rundtom på Sjælland.

Den ene er blevet dømt for de fleste af anklageskriftets 40 forhold, oplyser anklager Margit Wegge, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ritzau.

Mændene har udbedt sig betænkningstid og overvejer nu, om de vil anke dommene.

Af det omfangsrige anklageskrift i sagen, som er blevet efterforsket af politiets Task Force Indbrud, fremgår det, at der ved omkring 20 indbrud blev stjålet ting og sager til en værdi af et par millioner kroner.

Tyvene er gået efter dyre ting som designermøbler, blandt andet Arne Jakobsen-stolene 7'eren og Ægget og PH-lampen Koglen. Ved nogle af indbruddene er der stjålet smykker, ure, vin, computere og kongeligt porcelæn.

Ved flere indbrud lykkedes det tyvene at stjæle dyre biler, blandt andre en Mercedes-Benz med tilhørende nøgler.

Indbruddene i sagen er begået i blandt andet Glumsø, Næstved, Tappernøje, Holmegård og Præstø.

Den 22-årige Bjarke Winberg, der blev dømt for langt det meste af det, han var tiltalt for, skal to år i fængsel, oplyser Margit Wegge. En 33-årig mand, der var tiltalt for færre forhold, skal i fængsel i et år og otte måneder.

Det fremgår af anklageskriftet, at der ved nogle af indbruddene kan have medvirket personer, som det ikke er lykkedes politiet at få fat på.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
»Køb ikke et fritidshus, hvis du kun ønsker en kæmpe investering«
Skagen, Nordsjælland og til en vis grad Bornholm er steder, hvor det kan betale sig at investere i et fritidshus. Men der er andre vigtige faktorer at tage højde for. Få eksperternes råd her. 
Se flere
Letbanebisserne fra Italien: »Jeg savner mine børn, men jeg har behov for at tjene penge«
Brød med serranoskinke og oliven, pasta carbonara og pizza er blandt favoritterne, når GCF’s italienske skinnesjak spiser på restaurant hver aften. Sammen lægger de sporene for, at Aarhus Letbane kan køre til maj næste år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her