*

Politi og retsvæsen

Indbrudstyve gik efter designermøbler og dyre biler

To mænd har ved Retten i Næstved fået fængselsstraffe for en stribe organiserede villaindbrud på Sjælland.

Retten i Næstved har idømt to mænd fængselsstraffe på op til to års fængsel for en stribe organiserede villaindbrud rundtom på Sjælland.

Den ene er blevet dømt for de fleste af anklageskriftets 40 forhold, oplyser anklager Margit Wegge, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ritzau.

Mændene har udbedt sig betænkningstid og overvejer nu, om de vil anke dommene.

Af det omfangsrige anklageskrift i sagen, som er blevet efterforsket af politiets Task Force Indbrud, fremgår det, at der ved omkring 20 indbrud blev stjålet ting og sager til en værdi af et par millioner kroner.

Tyvene er gået efter dyre ting som designermøbler, blandt andet Arne Jakobsen-stolene 7'eren og Ægget og PH-lampen Koglen. Ved nogle af indbruddene er der stjålet smykker, ure, vin, computere og kongeligt porcelæn.

Ved flere indbrud lykkedes det tyvene at stjæle dyre biler, blandt andre en Mercedes-Benz med tilhørende nøgler.

Indbruddene i sagen er begået i blandt andet Glumsø, Næstved, Tappernøje, Holmegård og Præstø.

Den 22-årige Bjarke Winberg, der blev dømt for langt det meste af det, han var tiltalt for, skal to år i fængsel, oplyser Margit Wegge. En 33-årig mand, der var tiltalt for færre forhold, skal i fængsel i et år og otte måneder.

Det fremgår af anklageskriftet, at der ved nogle af indbruddene kan have medvirket personer, som det ikke er lykkedes politiet at få fat på.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere
Danskerne og en brasilianer var vilde med optoget
Vikingerneskibene og storheden af optoget i åbningsceremonien for Aarhus 2017 får ros. Victor Barochelli fra Brasilien føler sig som en viking. 
Se flere
Kritik af orange huer
Kirsten Høyer (tv), 54 år, Højbjerg og storesøster Annette Høyer, 57 år, Åbyhøj og flere andre i båd 5-optoget var utilfredse med, at der var blevet udleveret orange huer med firmaet Cowis navn på. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her