*

 

Politi og retsvæsen

Politielever holder fast ved lang uddannelse

Flertallet af politielever afviser den toårige basisuddannelse, der skal få flere betjente på gaden hurtigere.

Rigspolitiets forsøg på at få flere betjente hurtigere ud i patrulje på gader og ved grænseovergange er strandet, skriver Politiken lørdag.

Politiets øverste ledelse ville flytte politielever fra den treårige bacheloruddannelse over på en ny toårig basisuddannelse, men langt de fleste elever ønsker ikke at afkorte deres uddannelsesforløb.

Flertallet har valgt at forblive på deres igangværende professionsbacheloruddannelse frem for at overgå til Politiskolens basisuddannelse.

Tal fra Rigspolitiet viser, at ud af de nuværende 704 studerende har kun i alt 72 ønsket at skifte til basisuddannelsen, som åbnede i begyndelsen af februar.

Det ligner en dumpning af den nye politiuddannelse, vurderer Adam Diderichsen, der er politiforsker ved Aalborg Universitet.

- Det kan kun være, fordi de gerne vil have en færdig uddannelse, som befinder sig på et vist kvalitetsniveau, siger Adam Diderichsen til Politiken.

Lederen af Politiskolen, Klaus Munk Nielsen, afviser, at elevernes valg er udtryk for en dumpning af den nye basisuddannelse.

Det har ikke været muligt for Politiken at få kontakt til politielever, der selv har kunnet fortælle om deres bevæggrunde, men ifølge Poul Erik Olsen, der arbejder med uddannelsesforhold i Politiforbundet, mener eleverne, at professionsuddannelsen er bedre.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Nekrolog: Jammerbugtens sjæl forsvandt i flammerne

Med branden på Svinkløv Badehotel har området mistet en ikonisk attraktion, mener flere. Det blev bygget mod alle odds for godt 90 år siden - mandag ved ruinerne lød det, som om at nordjyderne havde taget hotellet til sig.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her