*

 

Politi og retsvæsen

10 håndgranater og fire maskinpistoler fundet ved rutinekontrol i Rødby

Internationalt politisamarbejde har ført til anholdelsen af bosnisk våbenbagmand.

10 håndgranater, fire maskinpistoler, fire håndvåben og fem andre skydevåben var hvad Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Skat stødte på, da de foretog en rutinemæssig kontrol i Rødby Færge i sommer.

Fundet skulle blive begyndelsen på en omfangsrig sag om et internationalt netværk af våbensmuglere, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse mandag.

Det var en bosnisk mand, der forsøgte at smugle de mange våben til Danmark i sin bil. Torsdag skal han for en dommer i Retten i Nykøbing, anklaget for medvirken til indsmugling af våben.

Politiet fortæller først nu offentligheden om sagen, fordi efterforskningen førte politiet på sporet af et større våbensmuglernetværk, som skulle bag lås og slå, før offentligheden måtte få noget at vide.

I et samarbejde mellem Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Rigspolitiet, svensk, bosnisk og tysk politi samt den nordiske politiforbindelsesofficer i Beograd er det lykkedes at få skovlen under det kriminelle netværk.

- Gennem det gode politisamarbejde er det lykkedes at afdække et internationalt våbennetværk, der har forsynet visse organiserede kriminelle miljøer i det nordlige Europa - herunder formentlig Holland, Tyskland, Danmark og Sverige - med et større antal våben, siger politiinspektør Kim Kliver.

Ifølge politiinspektøren er der langt imellem, at politiet får fat i de internationale våbensmuglernetværk. Men når det kan lade sig gøre, har opgaven høj prioritet.

- Når vi ser, hvor farlige våben der er i omløb i det kriminelle miljø i Danmark, så er det rigtigt vigtigt at slå til på tværs af landegrænser for at få fat på bagmændene. Så ender våbnene ikke i hænderne på bander og rockergrupper, siger Kim Kliver til Ritzau.

Anholdelsen af bosnieren på Rødby Færge fandt sted 27. juli sidste år.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere
Viden
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her