*

Politi og retsvæsen

10 håndgranater og fire maskinpistoler fundet ved rutinekontrol i Rødby

Internationalt politisamarbejde har ført til anholdelsen af bosnisk våbenbagmand.

10 håndgranater, fire maskinpistoler, fire håndvåben og fem andre skydevåben var hvad Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Skat stødte på, da de foretog en rutinemæssig kontrol i Rødby Færge i sommer.

Fundet skulle blive begyndelsen på en omfangsrig sag om et internationalt netværk af våbensmuglere, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse mandag.

Det var en bosnisk mand, der forsøgte at smugle de mange våben til Danmark i sin bil. Torsdag skal han for en dommer i Retten i Nykøbing, anklaget for medvirken til indsmugling af våben.

Politiet fortæller først nu offentligheden om sagen, fordi efterforskningen førte politiet på sporet af et større våbensmuglernetværk, som skulle bag lås og slå, før offentligheden måtte få noget at vide.

I et samarbejde mellem Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Rigspolitiet, svensk, bosnisk og tysk politi samt den nordiske politiforbindelsesofficer i Beograd er det lykkedes at få skovlen under det kriminelle netværk.

- Gennem det gode politisamarbejde er det lykkedes at afdække et internationalt våbennetværk, der har forsynet visse organiserede kriminelle miljøer i det nordlige Europa - herunder formentlig Holland, Tyskland, Danmark og Sverige - med et større antal våben, siger politiinspektør Kim Kliver.

Ifølge politiinspektøren er der langt imellem, at politiet får fat i de internationale våbensmuglernetværk. Men når det kan lade sig gøre, har opgaven høj prioritet.

- Når vi ser, hvor farlige våben der er i omløb i det kriminelle miljø i Danmark, så er det rigtigt vigtigt at slå til på tværs af landegrænser for at få fat på bagmændene. Så ender våbnene ikke i hænderne på bander og rockergrupper, siger Kim Kliver til Ritzau.

Anholdelsen af bosnieren på Rødby Færge fandt sted 27. juli sidste år.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Aarhus OPDATERET KL. 22:23

Det sagde bang, og så var vi kulturhovedstad

Nu er det sket: Rådhustårnet strålede i et stort lysshow, og gaderne rungede af musikalske indslag, da åbningsshowet gennem byens gader lørdag aften skød kulturhovedstadsåret i gang for hele byen.
Annonce
Annonce
Indland

Fremtidssikring: Den skæve boligskat består

Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mente, at forskellig skat for ens huse var »for dårligt«, så vil en skatterabat i overgangen til et nyt vurderingssystem fastholde den forskel. Det viser et regeringsnotat.
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her