*

Her er bedst at bo
Politi og retsvæsen

Fængselsbetjente er magtesløse over for droner

Fængselsbetjente kan ikke stille noget op over for droner, der vil ind i danske fængsler.

Det er stort set umuligt for fængselsbetjentene at forhindre, at kriminelle smugler ulovlige genstande ind i de danske fængsler med droner.

Det siger Bo Yde Sørensen, som er forbundssekretær i Fængselsforbundet, efter en aktindsigt, som DR har fået, dokumenterer, at droner mindst to gange har smuglet ulovlige genstande over fængselsmurene.

- Droner er billige og lette at anskaffe. Derfor er det forholdsvis simpelt, hvis man har intentioner om at smugle ting ind i vores institutioner, siger Bo Yde Sørensen til Ritzau.

Selv om der lige nu kun er tale om to kendte tilfælde, er forbundssekretæren overbevist om, at problemet er større.

- Når vi kender to tilfælde, er det naivt at tro, at der kun er to tilfælde, siger han.

Ulovlige genstande smugles ind i fængsler med droner

Af aktindsigten fremgår det ikke, hvilket genstande der er blevet smuglet over fængselsmurene.

- Det er ikke så afgørende, om det er sket to gange eller 50 gange. Den dag det forkerte bliver fløjet ind, og de forkerte indsatte får det i hænderne, har vi problemet, siger Bo Yde Sørensen, som frygter for konsekvenserne.

- Det værst tænkelige scenarie er, at der bliver fløjet våben ind i de institutioner, hvor vi har nogle særlige sikkerhedsmæssige hensyn at tage. Konsekvensen vil være fuldstændig uoverskuelig, siger han.

Det vil ifølge forbundssekretæren kræve tekniske løsninger, hvis de små og hurtige droner skal stoppes.

- Vi har ikke fysisk mandskab til at holde øje med dronerne. Nogle af vores institutioner er så store, at det vil kræve så meget personale, at det simpelthen er urealistisk at forestille sig, siger Bo Yde Sørensen.

En mulighed vil være at anvende de såkaldte spotjammere, som udsender bølgesignaler og kan stoppe dronerne, før de kommer ind på fængslernes område.

Men jaming er ulovligt og kræver en særlig tilladelse. Ifølge forbundssekretæren er Kriminalforsorgen i gang med forarbejdet til at ansøge om at få tilladelse.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: For fattig til at elske

Jacob Strand Nielsen , kunstner og arkitekt
Staten tvinger mig ud i et tvangsægteskab og en tvungen flytning, for at jeg kan være sammen med manden, jeg elsker.

JP mener: S og principperne

I forrige uge blev portrættet af Helle Thorning-Schmidt præsenteret af hende selv på Christiansborg.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Glem guidebogen: Åbn alle sanser og omfavn storbyen på din helt egen måde
Seværdigheder er selvsagt ofte seværdige, men du kan også kaste dig ud i en unik vandring, der er helt din egen. Kridt skoene og følg med på en improviseret vandretur rundt i London. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her